‘Je mag niets verwachten van Bo’

Rotterdam lijkt inmiddels hofleverancier geworden te zijn van de Nederlandse wegracerij. De grote beloften op WK-niveau komen namelijk beide uit de Zuid-Hollandse havenstad. Met inmiddels al wat jaartjes ervaring in de wereldkampioenschappen, laat Michael van der Mark zich uit over zijn stadsgenoot, Bo Bendsneijder.

“Ik ken Bo nu al een tijdje en we hebben ook lang samen getraind bij Frans van Leeuwen. Hij is nog een stuk rustiger dan ik ben, maar als het erop aankomt, zie ik eenzelfde type naar boven komen drijven. Bo gaat nu gewoon zijn eigen ding doen en dan komt het echt wel goed. Hij laat zich niet zomaar uit het veld slaan, waardoor ik ook wel verwacht dat hij om weet te gaan met de druk die op hem afkomt. Hij moet alleen wel blijven beseffen dat hij als Nederlander nu de beste kans krijgt om te presteren. Dat heeft hij ook verdiend. Je weet alleen dat er uiteindelijk resultaten moeten komen, maar dat is ook niet meer dan logisch. Dat weet hij zelf natuurlijk ook wel, dus daar zal het dan ook niet aan liggen. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat je in zijn positie ook gelijk mooie resultaten boekt. Kijk maar naar zijn voorganger bij Ajo, Karel Hanika. Je mag daarom niets verwachten van zo’n jongen, zeker in het begin niet. Het is altijd een paar races afwachten hoe je omgaat met een nieuwe situatie. En daarnaast: racen is zeer onvoorspelbaar. Hoe ga je om met veranderingen, want er komt veel op je af als je een overstap maakt. Heb je een klik met het team, hoe bevalt de motor en kun je blijven doorgroeien? Allemaal vragen die het lastig maken om vooraf iets zinnigs te melden over de prestaties van een talent.” 

Meer experts spraken hun ideeën uit over Bendsneyder, zoals Aki Ajo, Livio Loi en zijn eigen vader. Dat alles en meer lees je in MOTOR Magazine 3 van 2016, dat nu in de winkels ligt. Niets meer missen? Even gauw een abonnementje nemen, wat je hier doet, overigens.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.