Twee Husqvarna Vitpilen onderweg!

Het hing al heel lang in de lucht, maar in KTM AG’s jaarverslag werd ook bekend gemaakt dat dochtermerk Husqvarna een tweetal Vitpilen in 2017 in productie gaat nemen. En de champagne werd ontkurkt!

Als er de afgelopen jaren een ontwerpstudie de gemoederen bezighield, dan is het wel het retroduo 401 Vitpilen en 401 Svartpilen van Husqvarna. De Zweedse firma kwam met het conceptduo tijdens de EICMA in 2014 en meteen werd duidelijk dat de banden tussen het nieuwe moederbedrijf KTM en Husqvarna behoorlijk aangehaald worden. De 401-concepts zijn namelijk meteen herkenbaar als KTM 390 Dukes.

Maar niet enkel KTM’s 390’jes kregen een Husqvarna retrobehandeling, want afgelopen november voegden ze ook nog een 701 Vitpilen toe, die op zijn beurt op de KTM 690 Duke gebaseerd is. En die 701 werd misschien nog wel warmer ontvangen dan de 401, zo zeer zelfs dat het concept een designprijs in de wacht sleepte.

PRODUCTIE
Welke Vitpilen we op korte termijn kunnen verwachten van Husqvarna wordt in het verslag alleen niet duidelijk. Men spreekt van twee Vitpilen, maar of ze daarmee de 401 en 701 bedoelen blijft ongewis. De lichte KTM Dukes delen allemaal dezelfde basis, dus als Husky het wil kan het ook de 125 in een Vitpilen-jasje hijsen. Dan heb je het technisch gezien ook over twee modellen, maar liever zien we natuurlijk de grote ook al in productie gaan. Een eventuele 101 Vitpilen nemen we in dat geval wel op de koop toe!

Naast de komst van de café racer-geïnspireerde Vitpilen wordt er overigens maar weinig verteld over de scrambler van het duo; de Svartpilen. Zeker als je bedenkt hoe goed de scrambler-modellen van Ducati het doen, is het logisch dat Husqvarna ook die doorzet.

Exacte data worden niet genoemd, maar wel spreekt men ervan dat ‘de segment herdefiniërende Svartpilen en Vitpilen integraal onderdeel zijn van het plan van Husqvarna om de op twee na grootste motorfietsfabrikant van Europa te worden’. Achter BMW en moederbedrijf KTM dus. Maar eerst maar die twee Vitpilen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?