Jeffrey Herlings open over zijn crash in Faenza

Jeffrey Herlings heeft een zware crash gehad tijdens de laatste Grand Prix van Faenza, die overeenkomt met de zevende ronde van het wereldkampioenschap MXGP 2020. De Nederlander verloor de controle over zijn KTM in het begin van de vrije training, waardoor hij enkele minuten op de grond lag voordat hij van het circuit werd geëvacueerd. Herlings werd vervoerd naar een ziekenhuis in de stad Bologna, lijdend aan nekpijn, waardoor hij een aantal MXGP’s uit de running is. Herlings die tot dat moment de MXGP leidde, heeft via sociale media over zijn blessure gecommuniceerd. Hieronder zijn verhaal die hij voor het grote publiek hield:

Jeffrey Herlings: ‘Het is vrij stil aan mijn kant de laatste tijd. Het spijt me dat ik geen uitleg heb gegeven over mijn conditie aan mijn fans sinds mijn val. Ik kan niet beschrijven hoe verwoestend het was om daar op de grond tijdelijk verlamd te zijn en geen gevoel te hebben vanaf mijn nek naar beneden gedurende minstens een half uur. Uiteindelijk bleek dat ik mijn C1-, C6- en T3-wervels heb gebroken. De dokters hebben me verteld dat ik ternauwernood ben ontsnapt aan een dwarslaesie. Positief is dat ik drie stabiele breuken heb opgelopen met slechts kleine scheurtjes in de botten. Het herstelproces zal gelukkig niet al te lang duren. De artsen zeggen dat ik volledig zal herstellen van dit letsel.’

‘Ik kan niet beschrijven hoe het voelt om bijna een half uur lang verlamd te zijn’

‘Ik had het gevoel dat ik het dit seizoen volledig onder controle had, dat ik een tweede plaats – in de race – accepteerde. Ik had gevoel dat ik de strijd om het kampioenschap beter dan ooit onder controle had. Ik denk dat ik het kampioenschap weer heb verknald, voor het tweede seizoen op rij. Ook al heb ik het gevoel dat er niets aan de hand is in dit najaar. Het spijt me heel erg voor al mijn sponsors, voor mijn teamgenoten en voor de fans omdat ze opnieuw geen kampioenschap kunnen vieren. En bovenal wil ik het hele KTM-team en de teamleden bedanken voor hun geduld en voortdurende steun.’

‘Voor hun steun door dik en dun. De laatste twee seizoenen zijn erg moeilijk geweest, maar ik weet dat ik nog veel bij kan dragen aan de sport. Voorlopig hebben het team en ik de beslissing genomen om niet mee te doen aan de volgende race in Mantova. Eerst willen we  analyseren wat het juiste moment is om terug te keren om de strijd met concurrentie opnieuw aan te gaan. Ik denk dat het belangrijkste op dit moment is om volledig hersteld terug te komen. Nogmaals dank aan mijn team en collega’s voor hun grote steun. Ik zal hard werken om zo snel mogelijk weer in topvorm te komen.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?