dinsdag 16 juli 2024

Jopa sterk vertegenwoordigd in WK zijspancross

Aanstaand weekend begint het WK zijspancross op het prachtige circuit De Herikerberg in Markelo.
We zijn er trots op dat veel (top)teams daar met de kleding van Jopa rijden. Veel van de teams maken kans op een podiumplek, waarbij een aantal de ambitie op de GP winst hebben en zelfs voor de wereldtitel kunnen gaan.

Waarom het WK Superbike in Assen een spektakelstuk wordt

Lokale rijder Julian Veldman met zijn Belgische passagier Glenn Janssens, zijn daar op basis van hun derde plek in het vorige WK de voornaamste kanshebbers op. Ook voormalig vice wereldkampioen Koen Hermans, dit jaar weer met Nicolas Musset aan zijn zijde, mag deze ambities uitspreken.

Sterke outsiders zijn Gert van Werven en Ben van den Bogaart, die dit jaar wel eens hun beste klassering ooit kunnen laten zien, in de eerst Dutch Masters hebben ze al laten zien, dat er rekening met ze moet worden gehouden.

Ook was er een sterk optreden van Justin Keuben en Dion Rietman tijdens de eerste 3 wedstrijden van de Dutch Masters, helaas bracht een ongeval in Oldebroek een einde aan die reeks.

Tim Leferink en Kostas Beleckas kunnen wellicht voor een verrassing zorgen, dit geldt ook voor Sam Veldman en Sem Leferink. De eerste GP’s zal Sam Veldman nog met Sten vd Heuij rijden ivm de leeftijdsgrens van Sem.

We wensen alle teams heel veel succes in 2022.

Foto: Freddie Driezes

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen