maandag 15 juli 2024

Josh Hansen komt naar Nederland

Monster Energy is trots te kunnen melden dat de 27-jarige Kawasaki-rijder Josh Hansen voor de allereerste keer naar Nederland komt. De Amerikaan, woonachtig in Californië, zal tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op zaterdag 16 en zondag 17 juli deelnemen aan de Superklasse.

Hansen is een topper in de AMA Supercross. Zo won hij in 2008 en 2009 de gouden medaille op het grootste Action Sports evenement ter wereld, de X-Games. In de winter van 2010 werd hij in een sterk deelnemersveld Australisch Supercross kampioen.

De Amerikaan dwong eerder dit jaar veel respect af doordat hij een aantal wedstrijden met een gebroken hand reed. Desondanks wist hij nog een wedstrijd te winnen. Hansen moest sindsdien iedere wedstrijd zwaar afzien, maar van opgeven wilde de Amerikaan niets weten. Helaas raakte hij door deze blessure de leiding in het kampioenschap wel kwijt en moest hij toezien hoe teamgenoot Broc Tickle met de titel aan de haal ging.

Nu zal de Zwarte Cross de primeur hebben want Hansen zal voor de allereerste keer  in Europa een motorcrosswedstrijd meerijden. Hij zal dit gaan doen op de CLS Kawasaki van Ben Townley. Hansen komt niet alleen maar neemt een aantal Amerikaanse vrienden mee: Dennis Stapelton van het Motocross Action magazine, Billy Ursic van Racer X magazine en Michael Wood, die filmopnames zal maken voor de nieuwe Transworld Motocross film Kickstart 3.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen