zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KNMV geeft motorsportkalender 2013 vrij

De KNMV heeft alle topsportkalenders voor het motorsportseizoen 2013 vrijgegeven. Hoewel alle… Alleen de kalender van het ONK supermoto ontbreekt nog maar deze volgt volgens de motorbond op korte termijn.

De Motocrosscommissie heeft er op gelet dat zo min mogelijk wedstrijden voor het ONK Solo samenvallen met die van het ONK Zijspan. Verder is rekening gehouden met buitenlandse competities, zoals die van België, de Duitse ADAC-competitie en de Nederlandse IMBA-races. Helaas vallen in 2013 desondanks drie ONK-wedstrijden samen met de ADAC. Maar dat kan ook haast niet anders met de overvolle Grand Prix-kalender waardoor maar weinige vrije weekenden overblijven.

Aan de ONK Wegracekalender is het Belgische Zolder toegevoegd. Dat is niet voor het eerst maar in het verleden werd de wedstrijd er bijna altijd weer vanaf gehaald. In navolging van het succes in 2012 maakt ook in 2013 het ONK wegrace weer deel uit van het bijprogramma van het Brits Superbike, eind september op Assen.

Bijzonder is dat volgend jaar in Nederland twee EK-baansportevenementen plaatsvinden. In Noordwolde wordt op 7 juli de semi-finale van het EK grasbaan solo verreden en Loppersum heeft de organisatie toegewezen gekregen van de finale van het EK grasbaan zijspannen, op 31 augustus.

Bekijk hier de KNMV Topmotorsportkalender 2013.

Foto: KTM

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen