vrijdag 8 december 2023

Willemsen gaat voor nummer 11

Foto (ANP): Marcel en Daniel Willemsen vieren de eerste titel, in 1999.

Bijzonder goed nieuws voor de Nederlandse zijspancrosswereld want Daniël Willemsen gaat op voor zijn elfde wereldkampioenschap! Willemsen zal dat doen met Robbie Bax in plaats van de Let Lauris Daiders. Robbie is inderdaad de broer van Etienne, de grote concurrent van Willemsen in het afgelopen seizoen. Sterker nog, Etienne werd de laatste drie jaar op rij Nederlands kampioen en dat zit de eerzuchtige Willemsen niet lekker. Nadat eerder dus de strijd ging tussen broers Daniël en Marcel Willemsen is dat nu tussen Etienne en Robbie Bax. Gaat erg interessant worden!

Willemsen: “Het was een moeilijke beslissing. Met tien wereldtitels op zak was dit misschien een mooi moment geweest om afscheid te nemen maar ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven crossen zolang ik er plezier in heb. De keuze voor Robbie Bax is allerminst verrassend. Ik heb Robbie inmiddels een paar jaren bezig gezien tijdens de Grand Prix’ en die jongen presteert enorm goed. Tijdens de landenwedstrijd zijspancross dit jaar kreeg ik voor het eerst de kans met Robbie te rijden. Hij is een ambitieuze en jonge maar toch al zeer ervaren bakkenist waarin ik alle vertrouwen heb.”
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen