Willemsen gaat voor nummer 11

Foto (ANP): Marcel en Daniel Willemsen vieren de eerste titel, in 1999.

Bijzonder goed nieuws voor de Nederlandse zijspancrosswereld want Daniël Willemsen gaat op voor zijn elfde wereldkampioenschap! Willemsen zal dat doen met Robbie Bax in plaats van de Let Lauris Daiders. Robbie is inderdaad de broer van Etienne, de grote concurrent van Willemsen in het afgelopen seizoen. Sterker nog, Etienne werd de laatste drie jaar op rij Nederlands kampioen en dat zit de eerzuchtige Willemsen niet lekker. Nadat eerder dus de strijd ging tussen broers Daniël en Marcel Willemsen is dat nu tussen Etienne en Robbie Bax. Gaat erg interessant worden!

Willemsen: “Het was een moeilijke beslissing. Met tien wereldtitels op zak was dit misschien een mooi moment geweest om afscheid te nemen maar ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven crossen zolang ik er plezier in heb. De keuze voor Robbie Bax is allerminst verrassend. Ik heb Robbie inmiddels een paar jaren bezig gezien tijdens de Grand Prix’ en die jongen presteert enorm goed. Tijdens de landenwedstrijd zijspancross dit jaar kreeg ik voor het eerst de kans met Robbie te rijden. Hij is een ambitieuze en jonge maar toch al zeer ervaren bakkenist waarin ik alle vertrouwen heb.”
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.