KTM start de 690 Duke R-Cup

De KTM RC390-Cup kennen we inmiddels, en daar horen we eigenlijk louter positieve verhalen over. Jong en oud racet daar door elkaar en onder leiding van Joey Litjes wordt het talent betaalbaar opgeleid voor een stapje hogerop. De RC Cup rijdt inmiddels in vele landen, want naast Nederland is er ook een cup in Duitsland, Engeland, Amerika, Finland, Zuid Korea, Italië en Mexico.

Wat echter ook al bestaat, is de Duke R Battle. En die klasse komt volgend jaar naar Nederland, zo heeft KTM bekend gemaakt. De Duke Battle is een stapje hogerop na de RC-Cup. Het blijft een cup waarbij alle motorblokken aan elkaar gelijk zijn en het een betaalbare klasse binnen de motorsport is, maar de rijders mogen wel gebruik maken van slicks, regenbanden en bandenwarmers. Iets dat in de RC-Cup niet mag om de kosten laag te houden. 

Joey Litjens: ’De KTM RC cup heeft haar potentie reeds getoond in het eerste deel van ons raceseizoen. Als coördinator en coach van de KTM RC Cup kan ik concluderen dat KTM een succesformule in handen heeft. Een vervolg stap van de RC Cup spreekt dan ook voor zich. De komst van een KTM 690 DUKE BATTLE is precies op het juiste moment. Mijn verwachtingen zijn dat jong en oud hier veel plezier en voordelen aan gaan beleven.’

Deelname aan de 690 DUKE BATTLE is vanaf 16 jaar en het volledige racepakket kost €10.650 incl. BTW. Het pakket bevat de KTM 690 DUKE R, de KTM PowerParts racing kit, straat kit, Damen Leathers race pak en een KTM PowerParts voor- en achterstandaard. 

De kalender zal bestaan uit 12 races op grote circuits in Nederland, Duitsland en België. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?