Kun jij de kou aan?

De offroadkalender is vrij leeg tussen de kerstdagen en oud en nieuw. Behalve dan die beroemde tocht van Motorclub AMBC uit Staphorst. Traditioneel had de club in het verleden altijd al een rit door de landelijke omgeving van Staphorst. Na een tochtloze periode is een paar jaar geleden gelukkig een doorstart gemaakt. En met succes!

Nieuw is dit jaar de toelating van de quads op de route. Ook hiervoor geldt uiteraard dat deze gekentekend en goedgekeurd voor de openbare weg moeten zijn. Voorafgaand aan de start ondergaat elke motor verplicht een technische keuring. Zonder deze keuring mag je niet de route op.

De start is natuurlijk bij Hofstede Motoren aan de industrieweg in Staphorst, het welbekende crossbastion in het dorp. Eigenaar Klaas Hofstede zit zelfs in de organiserende commissie en heeft met zijn troepen een prachtige route uitgestippeld van ongeveer 40 kilometer.

De inschrijving opent op vrijdag 28 december om 09.00 uur terwijl je een half uur later kunt beginnen aan de tocht der tochten. Deelnemers kunnen de benodigde inschrijfformulieren, en tevens de laatste informatie van de club, op www.ambc-staphorst.nl vinden. Geadviseerd wordt om de laatste dagen deze website regelmatig te raadplegen in het geval er dreiging is van vorst en/of sneeuw. Je weet nooit!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.