zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kun jij de kou aan?

De offroadkalender is vrij leeg tussen de kerstdagen en oud en nieuw. Behalve dan die beroemde tocht van Motorclub AMBC uit Staphorst. Traditioneel had de club in het verleden altijd al een rit door de landelijke omgeving van Staphorst. Na een tochtloze periode is een paar jaar geleden gelukkig een doorstart gemaakt. En met succes!

Nieuw is dit jaar de toelating van de quads op de route. Ook hiervoor geldt uiteraard dat deze gekentekend en goedgekeurd voor de openbare weg moeten zijn. Voorafgaand aan de start ondergaat elke motor verplicht een technische keuring. Zonder deze keuring mag je niet de route op.

De start is natuurlijk bij Hofstede Motoren aan de industrieweg in Staphorst, het welbekende crossbastion in het dorp. Eigenaar Klaas Hofstede zit zelfs in de organiserende commissie en heeft met zijn troepen een prachtige route uitgestippeld van ongeveer 40 kilometer.

De inschrijving opent op vrijdag 28 december om 09.00 uur terwijl je een half uur later kunt beginnen aan de tocht der tochten. Deelnemers kunnen de benodigde inschrijfformulieren, en tevens de laatste informatie van de club, op www.ambc-staphorst.nl vinden. Geadviseerd wordt om de laatste dagen deze website regelmatig te raadplegen in het geval er dreiging is van vorst en/of sneeuw. Je weet nooit!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen