donderdag 18 april 2024

Lamborghini naar Ten Kate Junior Team

Ferruccio Lamborghini rijdt de rest van dit seizoen voor het Ten Kate Junior Team in de Superstock 1000 FIM Cup. Hij vervangt Luca Verdini die na zijn thuisrace op Misano besloot te stoppen bij Ten Kate Junior. De twintig jaar oude Lamborghini rijdt dit jaar ook met succes in het Italiaanse Moto2-kampioenschap voor het Forward Racing Team. Gelukkig is dit perfect te combineren. Twee seizoenen geleden maakte Lamborghini veel indruk in het Europees Kampioenschap Superstock 600 door twee poles te pakken in slechts drie races.

De Italiaan heeft op het Tsjechische Brno al getest met de Ten Kate Junior Honda Fireblade. Op dat circuit wordt ook de volgende Superstock-race verreden. De eerste tekenen zijn erg positief want de inwoner van Casalecchio di Reno (Bologna) was vanaf de eerste ronde snel. Ferruccio Lamborghini: “Ik ben erg trots dat ik voor het Ten Kate Junior Team mag rijden. Ten Kate is het grootste team van het paddock en ik ben nu één van hen. De test op Brno ging erg goed. Het team is zeer professioneel en werkt op een zeer hoog niveau. Daarom kan ik niet wachten tot de eerste race!”

Ferry Schoenmakers: “Ik wil graag Luca Verdini bedanken voor zijn inzet en het spijt mij dat het niet gelukt is voor hem. Met Ferruccio Lamborghini hebben we gelukkig een goede vervanger gevonden en dat maakt mij gelukkig. In het verleden heeft Ferruccio al laten zien dat hij erg snel is. De eerste test van hem op Brno ging goed dus ik kijk met vertrouwen naar de toekomst. Veel dank gaat uit naar het Forward Racing Team, in het bijzonder Paolo Maffioli en Marco Curioni, want ze vinden het geen probleem dat Ferruccio dit seizoen ook voor ons gaat rijden.”

Europees Kampioenschap Superstock 600-coureur Michael van der Mark reed eveneens op Brno. De Nederlander gebruikte de test vooral om weer om te schakelen na zijn Moto2-deelname tijdens de Dutch TT. Daarnaast werkte Van der Mark en zijn team succesvol aan de afstelling van de Ten Kate Junior Honda CBR600RR.

Foto: Forward Racing Team

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen