Lamborghini naar Ten Kate Junior Team

Ferruccio Lamborghini rijdt de rest van dit seizoen voor het Ten Kate Junior Team in de Superstock 1000 FIM Cup. Hij vervangt Luca Verdini die na zijn thuisrace op Misano besloot te stoppen bij Ten Kate Junior. De twintig jaar oude Lamborghini rijdt dit jaar ook met succes in het Italiaanse Moto2-kampioenschap voor het Forward Racing Team. Gelukkig is dit perfect te combineren. Twee seizoenen geleden maakte Lamborghini veel indruk in het Europees Kampioenschap Superstock 600 door twee poles te pakken in slechts drie races.

De Italiaan heeft op het Tsjechische Brno al getest met de Ten Kate Junior Honda Fireblade. Op dat circuit wordt ook de volgende Superstock-race verreden. De eerste tekenen zijn erg positief want de inwoner van Casalecchio di Reno (Bologna) was vanaf de eerste ronde snel. Ferruccio Lamborghini: “Ik ben erg trots dat ik voor het Ten Kate Junior Team mag rijden. Ten Kate is het grootste team van het paddock en ik ben nu één van hen. De test op Brno ging erg goed. Het team is zeer professioneel en werkt op een zeer hoog niveau. Daarom kan ik niet wachten tot de eerste race!”

Ferry Schoenmakers: “Ik wil graag Luca Verdini bedanken voor zijn inzet en het spijt mij dat het niet gelukt is voor hem. Met Ferruccio Lamborghini hebben we gelukkig een goede vervanger gevonden en dat maakt mij gelukkig. In het verleden heeft Ferruccio al laten zien dat hij erg snel is. De eerste test van hem op Brno ging goed dus ik kijk met vertrouwen naar de toekomst. Veel dank gaat uit naar het Forward Racing Team, in het bijzonder Paolo Maffioli en Marco Curioni, want ze vinden het geen probleem dat Ferruccio dit seizoen ook voor ons gaat rijden.”

Europees Kampioenschap Superstock 600-coureur Michael van der Mark reed eveneens op Brno. De Nederlander gebruikte de test vooral om weer om te schakelen na zijn Moto2-deelname tijdens de Dutch TT. Daarnaast werkte Van der Mark en zijn team succesvol aan de afstelling van de Ten Kate Junior Honda CBR600RR.

Foto: Forward Racing Team

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?