13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Le Dakar: Barreda Baalt, deel 2

Het valt niet mee Joan Barreda Bort te zijn dezer dagen. Tijdens de vorige etappe leek hij foutloos de streep te halen, maar de wedstrijdorganisatie zag dat anders en het kostte hem de overwinning. Bij de marathonetappe van gisteren werd Barreda op een vergelijkbaar scenario getrakteerd: als snelste aan de finish komen waarna de wedstrijdleiding vervolgens de boel opschudde met tijdstraffen. Barreda, die bij nagenoeg alle waypoints het snelst doorkwam, kreeg liefst vijf minuten straftijd aan zijn broek, wat hem terugverwijst naar P4.

Honda-teamgenoot Paolo Goncalves deed daarentegen wel goede zaken, bleef vrij van tijdstraffen en pakte zijn eerste overwinning van dit jaars Dakar Rally, en daarmee pakt hij ook de leiding in het motorenklassement. Even leek Honda opnieuw een gooi te doen naar een 1-2-3’tje, maar zelfs voor de strafminuten van Barreda, was het Ruben Faria op de Husqvarna die een derde plaats wist te verschalken. KTM-rijder Toby Price wist op plek vijf aan de streep te komen.

Onder de Hollanders was er weinig röring. Opnieuw finishte Frans Verhoeven de proef als snelste Nederlander. Hij kwam binnen op plek 26 met ruim twaalf minuten achterstand op de etappewinnaar, gevolgd door Van Pelt op P29. Hans Vogels had ditmaal geen last van technisch malheur en tekende een 41e tijd op. 

VIJFDE ETAPPE: Marathonetappe van San Salvador de Jujuy naar Uyuni

De rijders verlaten vandaag Argentinië in stijl, want er worden meteen flink wat hoogtemeters gemaakt. De route passeert op het hoogtepunt zelfs 4.600 meter. Snelle klimmen, ijle lucht: als de navigatie al geen hoofdpijn gaf, dan kwam het toch wel. De totale route bedraagt 641 kilometer, waarvan 327 kilometer aan Special Stage.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen