Le Dakar: Barreda Baalt, deel 2

Het valt niet mee Joan Barreda Bort te zijn dezer dagen. Tijdens de vorige etappe leek hij foutloos de streep te halen, maar de wedstrijdorganisatie zag dat anders en het kostte hem de overwinning. Bij de marathonetappe van gisteren werd Barreda op een vergelijkbaar scenario getrakteerd: als snelste aan de finish komen waarna de wedstrijdleiding vervolgens de boel opschudde met tijdstraffen. Barreda, die bij nagenoeg alle waypoints het snelst doorkwam, kreeg liefst vijf minuten straftijd aan zijn broek, wat hem terugverwijst naar P4.

Honda-teamgenoot Paolo Goncalves deed daarentegen wel goede zaken, bleef vrij van tijdstraffen en pakte zijn eerste overwinning van dit jaars Dakar Rally, en daarmee pakt hij ook de leiding in het motorenklassement. Even leek Honda opnieuw een gooi te doen naar een 1-2-3’tje, maar zelfs voor de strafminuten van Barreda, was het Ruben Faria op de Husqvarna die een derde plaats wist te verschalken. KTM-rijder Toby Price wist op plek vijf aan de streep te komen.

Onder de Hollanders was er weinig röring. Opnieuw finishte Frans Verhoeven de proef als snelste Nederlander. Hij kwam binnen op plek 26 met ruim twaalf minuten achterstand op de etappewinnaar, gevolgd door Van Pelt op P29. Hans Vogels had ditmaal geen last van technisch malheur en tekende een 41e tijd op. 

VIJFDE ETAPPE: Marathonetappe van San Salvador de Jujuy naar Uyuni

De rijders verlaten vandaag Argentinië in stijl, want er worden meteen flink wat hoogtemeters gemaakt. De route passeert op het hoogtepunt zelfs 4.600 meter. Snelle klimmen, ijle lucht: als de navigatie al geen hoofdpijn gaf, dan kwam het toch wel. De totale route bedraagt 641 kilometer, waarvan 327 kilometer aan Special Stage.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.