vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lekkere start voor Chilenen en Verhoeven

 

De beginetappe van de Dakar Rally 2013 was kort en krachtig, waarbij de special van dertien kilometer vooral belangrijk was om de volgorde van vertrek voor de tweede etappe te bepalen. Frans Verhoeven wist zich prima te nestelen in de top van het veld. De Yamaha-rijder eindigde op slechts 1 seconde van winnaar Francisco Lopez Contardo. Het was, door de korte proef, te verwachten dat het een secondespel zou zijn om de eerste etappezege. Die voorspelling kwam dus uit, gezien Verhoeven zeer dichtbij zijn vijfde etappezege uit zijn carrière was. 
Verrassend waren de mannen op plekken drie en vier, die het Chileense feestje in Peru helemaal compleet maakte. Pablo Quintanilla en Patricio Cabrera, landgenoten van winnaar Lopez Contardo, wisten daar namelijk beslag op te leggen. Cyril Despres, de belangrijkste kandidaat voor de eindzege na de afzegging van Marc Coma, eindigde op de vijfde positie met dertien seconden achterstand op Lopez Contardo. Henk Knuiman liet eveneens zien lekker in vorm te zijn. De Wijchenaar werd knap achttiende op veertig seconden. Alle andere Nederlanders wisten eveneens schadevrij in Pisco te arriveren.  Hieronder vind je hun resultaten van etappe 1. Morgen staat een rondje Pisco op het programma, met een special van 242 kilometer.    

Uitslag etappe 1

1. Francisco Lopez Contardo, CHL, KTM
2. Frans Verhoeven, Yamaha
3. Pablo Quintanilla, CHL, Honda
4. Patricio Cabrera, CHL, Kawasaki
5. Cyril Despres, FRA, KTM
18. Henk Knuiman, KTM
35. Hans-Jos Liefhebber, KTM
40. Robert van Pelt, Honda
41. Jan van Gerven, KTM
52. Bastiaan Nijen Twilhaar, KTM
56. Sjaak Martens, KTM
75. Henno van Bergeijk, Husaberg
90. Thomas de Bois, KTM
91. Marco van Geel, KTM
94. Sten Knuiman, KTM
99. Alex van Ginkel, KTM
109. Marcel Snijders, Honda
115. Caspar van Heertum, KTM
125. Caspar Schellekens, KTM
127. Richard de Groot, Yamaha
129. Leon Munsters, Husqvarna
131. Marcel Huigevoort, KTM
164. Jan-Wouter Offringa, Husaberg

Foto Hans-Peter van Velthoven

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen