Verhoeven relaxed aan de start

Om zo fit mogelijk aan de start van de Dakar Rally te verschijnen nam Frans Verhoeven de tijd om te trainen en te ontspannen. Een week voor de start van de rally kwam de Nederlandse motorrijder aan in Lima. ,,Een beetje vroeg,’’ gaf hij toe. ,,Maar wel een goede beslissing. Het gaf me de gelegenheid om te wennen aan het tijdsverschil en de temperatuur.’’

Als een van de eerste haalde de Yamaha-rijder zijn motor op in de haven, waardoor hij nog een paar extra dagen kon trainen. ,,We zijn twee keer gaan rijden. Donderdag hebben we minstens 200 kilometer gedaan in de buurt van Punta Negra, iets ten zuiden van Lima. We hebben zand, duinen, rotsen gehad: alles. De Yamaha YZ450F Rally is in topconditie. En ik ook. Ik heb veel gerust en geslapen, vannacht zeker tien uur. Ik heb goed gegeten om reserves op te bouwen. Al met al heb ik nooit eerder zo goed voorbereid aan de start van de Dakar gestaan als nu,’’ aldus Verhoeven. Frans Verhoeven is helemaal klaar voor zijn achtste Dakar.
 
De Dakar begint vandaag met een verbinding van 250 kilometer naar Pisco. Vanaf het eerste bivak hebben de deelnemers een korte proef van 13 kilometer om de startvolgorde te bepalen voor de tweede etappe.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.