dinsdag 21 mei 2024

Verhoeven relaxed aan de start

Om zo fit mogelijk aan de start van de Dakar Rally te verschijnen nam Frans Verhoeven de tijd om te trainen en te ontspannen. Een week voor de start van de rally kwam de Nederlandse motorrijder aan in Lima. ,,Een beetje vroeg,’’ gaf hij toe. ,,Maar wel een goede beslissing. Het gaf me de gelegenheid om te wennen aan het tijdsverschil en de temperatuur.’’

Als een van de eerste haalde de Yamaha-rijder zijn motor op in de haven, waardoor hij nog een paar extra dagen kon trainen. ,,We zijn twee keer gaan rijden. Donderdag hebben we minstens 200 kilometer gedaan in de buurt van Punta Negra, iets ten zuiden van Lima. We hebben zand, duinen, rotsen gehad: alles. De Yamaha YZ450F Rally is in topconditie. En ik ook. Ik heb veel gerust en geslapen, vannacht zeker tien uur. Ik heb goed gegeten om reserves op te bouwen. Al met al heb ik nooit eerder zo goed voorbereid aan de start van de Dakar gestaan als nu,’’ aldus Verhoeven. Frans Verhoeven is helemaal klaar voor zijn achtste Dakar.
 
De Dakar begint vandaag met een verbinding van 250 kilometer naar Pisco. Vanaf het eerste bivak hebben de deelnemers een korte proef van 13 kilometer om de startvolgorde te bepalen voor de tweede etappe.
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen