Leon Camier vervangt Nicky Hayden

Leon Camier zal op 10 augustus alsnog zijn MotoGP-debuut maken tijdens de Indianapolis Grand Prix. De 27-jarige Brit vervangt dan namelijk Nicky Hayden, die door een operatie aan zijn rechterhand de komende GP’s in thuisland Amerika en op het Tsjechsische Brno uit moet zitten.

Camier lijkt daarmee de aangewezen persoon in te vallen. Na een blessure eerder dit jaar zou stond Brits Superbike-kampioen van 2009 al klaar om in te vallen, maar hij bleek niet nodig. Daarmee leek Camiers debuut in de MotoGP nog verder uitgesteld, nadat hij vanwege financiële redenen op het laatste moment toch niet kon starten voor IODA Racing. Gelukkig waren zijn diensten, met wisselend succs, elders meer dan bruikbaar.

Zo startte Camier een aantal World Superbike-races voor BMW Motorrad Italia, nadat Sylvain Barrier door een auto-ongeluk geblesseerd raakte, en verving hij op Laguna Seca de geblesseerde Claudio Corti bij MV Agusta. De Drive M7 Aspar Honda productie-racer wordt dus de derde machine die Camier moet leren kennen dit seizoen, en daarbij zijn ook de Bridgestones en Indianapolis nieuw voor hem. Brno kent hij nog uit zijn World Superbike-tijd.

Wellicht is dit de uitgelezen kans voor Camier om te laten zien wat hij waard is om in 2015 misschien alsnog voor een vol seizoen een motor te bemachtigen in de koningsklasse. Nicky Hayden zou er overigens tijdens de Grand Prix van Silverstone op 31 augustus weer bij moeten zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.