vrijdag 3 februari 2023

Leon Camier vervangt Nicky Hayden

Leon Camier zal op 10 augustus alsnog zijn MotoGP-debuut maken tijdens de Indianapolis Grand Prix. De 27-jarige Brit vervangt dan namelijk Nicky Hayden, die door een operatie aan zijn rechterhand de komende GP’s in thuisland Amerika en op het Tsjechsische Brno uit moet zitten.

Camier lijkt daarmee de aangewezen persoon in te vallen. Na een blessure eerder dit jaar zou stond Brits Superbike-kampioen van 2009 al klaar om in te vallen, maar hij bleek niet nodig. Daarmee leek Camiers debuut in de MotoGP nog verder uitgesteld, nadat hij vanwege financiële redenen op het laatste moment toch niet kon starten voor IODA Racing. Gelukkig waren zijn diensten, met wisselend succs, elders meer dan bruikbaar.

Zo startte Camier een aantal World Superbike-races voor BMW Motorrad Italia, nadat Sylvain Barrier door een auto-ongeluk geblesseerd raakte, en verving hij op Laguna Seca de geblesseerde Claudio Corti bij MV Agusta. De Drive M7 Aspar Honda productie-racer wordt dus de derde machine die Camier moet leren kennen dit seizoen, en daarbij zijn ook de Bridgestones en Indianapolis nieuw voor hem. Brno kent hij nog uit zijn World Superbike-tijd.

Wellicht is dit de uitgelezen kans voor Camier om te laten zien wat hij waard is om in 2015 misschien alsnog voor een vol seizoen een motor te bemachtigen in de koningsklasse. Nicky Hayden zou er overigens tijdens de Grand Prix van Silverstone op 31 augustus weer bij moeten zijn.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelGetest: Kawasaki J300
Volgend artikelTriptip? Hier!

Gerelateerde artikelen