Live: team-presentatie van het Yamaha MotoGP-team

Straks om elf uur begint de presentatie van het Yamaha fabrieksteam in het hoofdkwartier van naamsponsor Movistar in Barcelona.

Uiteraard zijn naast alle bollebozen van Yamaha en hun hoofdsponsor, ook Valentino Rossi en wereldkampioen Jorge Lorenzo aanwezig. Vicewereldkampioen Rossi zette vorige week al een sneak peak op zijn Instagram-pagina, maar zo meteen mogen dan eindelijk die lakens van de 2016 YZR-M1.

Wat gaan we dan zien? Nou, als belangrijkste verandering zien we Bibendum op het voorspatbord. Het dikke witte mannetje van Michelin maakt zijn rentree op de spatborden van het gehele startveld, voor het eerst sinds de Franse bandenfabrikant de MotoGP verliet eind 2008. Dat was overigens ook het seizoen waarin zowel Rossi als Pedrosa mid-season overstapte van Michelin naar de veel dominantere Bridgestone banden.

Verder gaan we kijken of Mallorcaanse wereldkampioen kiest voor de nummer 1 of toch bij zijn vaste 99 blijft. Na zijn titel in 2010 reed Lorenzo in 2011 wel met nummer 1 op de voorzijde, maar koos er na zijn tweede titel in 2013 voor om het jaar erop toch met de 99 te blijven rijden.

Ook wordt het de eerste gezamenlijke verschijning van Yamaha-teamgenoten Rossi en Lorenzo. Na de schermutselingen in Sepang en Valencia, waren de twee duidelijk niet meer bepaald vrienden. Rossi voelde zich zelfs zo te kort gedaan dat hij zijn prijs als nummer twee in de MotoGP niet zelf op haalde tijdens het FIM Gala, kort na de GP van Valencia.

De gehele presentatie is vanaf 11 uur live te streamen via MotoGP.com. Even registreren volstaat en kost je verder niets. Zo horen wij het graag! Klikt u hier: MotoGP.com

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?