Lorenzo wil geschiedenis schrijven met Ducati

Met het tekenen van Jorge Lorenzo denkt Ducati een goede zet te doen naar een nieuwe wereldtitel. Of in ieder geval naar meer succes. Hoewel de Duc’s de laatste paar Grand Prix aardig meekomen, is er sinds Casey Stoner in 2007 niemand meer geweest die het rode monster écht kon temmen. Daar hopen de Italianen nu verandering in te brengen. Dit probeerden zij eerder met het tekenen van Valentino Rossi ook. Of het Lorenzo wel lukt, is de grote vraag. De Mallorcaan heeft er zelf in ieder geval veel vertrouwen in. 

“De uitdaging is groot en veel mensen verwachten dat ik kampioen ga worden met deze motor. Ik heb de overstap op het juiste moment gemaakt.” Hoewel hij de regerend wereldkampioen is, presteert hij de afgelopen races niet heel goed. Vooral in de regen laat Lorenzo het afweten. Iets waar hij denkt met een Ducati geen last van te hebben. “Het lijkt alsof de grens van een Ducati in de regen makkelijker is aan te voelen.” 

Lorenzo spreekt ook over het succes van Marquez. “Hij crasht veel, maar nooit tijdens de race. En doordat Yamaha-rijders fouten hebben gemaakt, staat hij nu bovenaan.” Over het verslaan van coureurs met Japanse machines rekent hij op één van de techneuten van Ducati. “Gigi Dall’Igna staat Ducati bij en als er iemand is die de Japanse fabrikanten aankan, is hij het wel.” Lorenzo vindt zijn sterkste punt zijn aanpassingsvermogen aan de Ducati. “De grootste uitdaging is winnen met een motor waarmee alleen Casey Stoner heeft gewonnen. Ik denk dat ik geschiedenis ga schrijven als dit gebeurt.”

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?