maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rechter verbiedt karten bij TT Circuit

Op de Junior Track van het TT Circuit Assen mag niet meer worden gekart. Dat heeft de Raad van State bepaald, zo schrijft RTV Drenthe. Een kartcircuit in de buurt van Assen had tegenover de gemeente Assen geklaagd dat het niet optreedt tegen het karten op de Junior Track. Dit zou zonder vergunning gebeuren. Dat is terecht, zo oordeelde de Raad van State nu. 

De directeur van Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge stelt dat het karten in Assen hem de laatste jaren veel klanten heeft gekost. Ook vindt hij het bezwaarlijk dat de Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. De stichting ‘het Circuit van Drenthe’ en de gemeente stellen dat de twee circuits niet dezelfde doelgroep dienen. De stichting meent dat karten in Assen een onderdeel van de jeugdopleiding is. Het tegengeluid is dat de juniorbaan is aangelegd voor het rijden met motoren en niet met karts. Het Circuit van Drenthe is nu voorlopig gestopt met het karten.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen