Rechter verbiedt karten bij TT Circuit

Op de Junior Track van het TT Circuit Assen mag niet meer worden gekart. Dat heeft de Raad van State bepaald, zo schrijft RTV Drenthe. Een kartcircuit in de buurt van Assen had tegenover de gemeente Assen geklaagd dat het niet optreedt tegen het karten op de Junior Track. Dit zou zonder vergunning gebeuren. Dat is terecht, zo oordeelde de Raad van State nu. 

De directeur van Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge stelt dat het karten in Assen hem de laatste jaren veel klanten heeft gekost. Ook vindt hij het bezwaarlijk dat de Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. De stichting ‘het Circuit van Drenthe’ en de gemeente stellen dat de twee circuits niet dezelfde doelgroep dienen. De stichting meent dat karten in Assen een onderdeel van de jeugdopleiding is. Het tegengeluid is dat de juniorbaan is aangelegd voor het rijden met motoren en niet met karts. Het Circuit van Drenthe is nu voorlopig gestopt met het karten.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.