Lorenzo wint titanenstrijd

Lorenzo had een goede aan het begin van de race, waarmee hij de leiding nam. Rossi stoomde met een goede start door naar de derde plek. Ondanks de pijn aan zijn schouder probeerde Marquez meteen aan het begin van de race de leiding over te nemen van Lorenzo, maar het lukt niet om langs de Yamaha rijder te komen. Bradl haalde als eerste Valentino Rossi in en tijdens de tweede ronde kwam Pedrosa voorbij aan de Italiaan, waardoor Valentino terug werd verwezen naar de vijfde plek. De eerste uitvaller van de race was Lukas Pesek, de vorige race op Brno had de Tsjech ook al weinig geluk. Rossi moest in het begin van de race nog erg in zijn ritme komen, want ook Bautista kwam met zijn Honda voorbij aan de Italiaan. 
 
Lorenzo en Marquez sloegen gedurende de race een gaatje van twee seconden, maar Pedrosa zette de achtervolging in op de twee leiders. Met nog 14 ronden te gaan verkleinde Pedrosa, met een nieuwe snelste ronde, het gat tot een seconden. Een ronde later had Dani definitief de aansluiting gevonden. 
 
Met nog drie ronde te gaan kwam Rossi voorbij aan Bautista, de Italiaan was eerder al langs Bradl gekomen. In diezelfde ronde passeerde Marc Marquez Yamaha rijder Lorenzo. Lorenzo zette meteen de tegenaanval in en veroverde de eerste plek weer terug. In de laatste ronde zette Marquez alles op alles om met de overwinning naar huis te gaan, de Honda rijder kwam nog voorbij aan Lorenzo, maar de Yamaha rijder trok uiteindelijk, door een wijde bocht van Marquez, aan het langste eind. Pedrosa maakte het podium compleet.
 
Met de overwinning verkleint Lorenzo het gat met Marquez met vijf punten naar 39 punten.  

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.