vrijdag 26 april 2024

Lowes wereldkampioen Supersport

Yamaha-rijder Sam Lowes heeft vandaag zijn aller eerste wereldtitel ooit behaald. De Brit kwam als tweede over de finish tijdens de World Supersport race, achter winnaar Kenan Sofuoglu. De wedstrijd werd met een rode vlag gestopt in de laatste ronde, door een crash van Christian Iddon die op dat moment derde lag. De MV Agusta-rijder was in staat om binnen de tijd limiet in de pits terug te zijn om op het podium te mogen staan, want het resultaat werd gebaseerd op de doorkomst van de vorige ronde.

Van der Mark kwam als zesde over de finish voor zijn Pata Honda teamgenoot Lorenzo Zanetti. Michael staat op de vierde plek in de tussenstand met 117 punten, op de derde plaats staat Fabien Foret met 134 punten.