Dubbel voor Sykes

Race 1 
De eerste Superbike race werd gisteren op Magny Cours gestopt met een rode vlag tijdens de negentiende ronde, door een crash van Mark Aitchison. Tom Sykes was aan het begin van de race te snel voor het veld, behalve voor Sylvain Guintoli. Uiteindelijk was de Kawasaki-rijder te snel voor de Fransman en kon Sykes met een veilige marge naar de overwinning rijden. 
 
Eugene Laverty was eenzaam als derde over de finish gekomen voor Aprilia-rijder Davide Giugliano. De top zes werd volgemaakt door Marco Melandri en Michele Pirro.
 
Race 2 
Tom Sykes schreef ook de tweede race op zijn naam, dit is alweer de derde dubbel voor de kawasaki-rijder van dit jaar. De kampioenschapsleider had een perfecte start vanuit polepositie en kon geleidelijk wegrijden van het achtervolgende duo Eugene Laverty en Sylvain Guintoli.
 
Beide Aprilia-rijders streden hard om de tweede plaats, toen beide rijders ten val kwamen bij bocht vijf werd de race vroegtijdig gestopt met een rode vlag. Het eind resultaat van de race werd bepaald door de laatste doorkomst, daardoor werden de twee rijders alsnog tweede en derde.  Davide Giugliano eindigde als vierde voor Chaz Davies, Vincent Philippe en BMW-rijder Marco Melandri. 
 
Het laatste raceweekend van het seizoen is 18 tot en met 22 oktober op Jerez, Sykes heeft nu een voorsprong van 37 punten op Laverty en 38 op Guintoli.
 
Foto: GeeBee Images

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.