Marc Márquez medisch goedgekeurd voor wedstrijden

Marc Márquez heeft van de doktoren toestemming gekregen om weer aan de competitie deel te nemen en zal komend weekend in Portimao racen.

‘Ik ben erg blij! Gisteren heb ik de artsen bezocht en zij hebben me groen licht gegeven om terug te keren in competitie. Het zijn 9 moeilijke maanden geweest, met momenten van onzekerheid en ups en downs. Maar nu zal ik eindelijk weer van mijn passie kunnen genieten! Tot volgende week in Portimão!’

De eenzame revalidatiedagen van Marc Márquez

Medische verklaring

Bij de beoordeling van Marc Márquez door het medische team van Hospital Ruber Internacional, vier maanden na de operatie, onder leiding van de artsen Samuel Antuña en Ignacio Roger de Oña, en bestaande uit de artsen De Miguel, Ibarzabal en García Villanueva, voor een geïnfecteerde pseudoartrose van de rechter opperarm, werd een zeer bevredigende klinische toestand geconstateerd, met duidelijke vooruitgang in het botconsolidatieproces.

In de huidige situatie kan Marquez de competitie hervatten, met inachtneming van het risico dat aan zijn sport verbonden is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?