dinsdag 21 mei 2024

Marc Márquez mist de eerste twee GP’s

Marc Márquez zal de eerste twee races van het 2021 seizoen op TV moeten volgen. Het herstel verloopt vlot, maar de dokters hebben voorgesteld de zaken niet te overhaasten. ‘We moeten blijven werken aan het herstel’, legt Márquez uit. ‘Alles moet optimaal zijn om weer te kunnen racen’.

Ondanks hoopvolle berichten op zijn social media, wat ons voldoende hoop gaf start Márquez niet op de GP van Losail. De eerste twee races in Qatar laat Honda nummer 93 aan zich voorbij gaan. Dat liet het Repsol-team vandaag weten, aan de vooravond van de eerste GP die voor dit weekend op het programma staat.

Valentino Rossi: ‘Voorlopig is top vijf mijn doel’

Márquez legt uit: ‘Na het laatste bezoek aan het medische team bleek dat het verstandig is om niet deel te nemen aan de Grand Prix van Qatar en door te gaan met het herstelplan dat we de afgelopen weken hebben gevolgd. Ik had graag meegedaan aan de openingsrace van het wereldkampioenschap, maar we zullen verder moeten werken om de optimale omstandigheden te vinden die ons in staat zullen stellen om terug te keren naar de races.

Alles gaat volgens plan

Tijdens het laatste bezoek dat de Spaanse kampioen bracht aan het medische team, onder leiding van de artsen Samuel Antuña en Ignacio Roger de Oña en dat verder bestaat uit de artsen De Miguel, Ibarzabal en García Villanueva, werd een goede klinische reactie geconstateerd, waarna de revalidatie verder werd geïntensiveerd. 15 weken na de operatie aan het geïnfecteerde rechter opperarmbeen is er eindelijk optimisme. Maar gezien de lange tijd die is verstreken en de huidige staat van het bot, wordt de toestand van Márquez niet als optimaal beschouwd, niet voor een terugkeer in de MotoGP na zo’n lange periode van inactiviteit. Om het volledige herstel niet in gevaar te brengen is het beter om geduldig te zijn: Marc zal de races op TV volgen. De volgende medische controle is op maandag 12 april.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen