Marquez’ roekeloosheid bestraft

De Moto2 kampioenschapsleider zal zondag tijdens de race op de laatste plaats moeten starten. Deze straftijd is als gevolg op het ‘roekeloos rijden’ van Marquez tijdens de eerste vrije training in Australië.

De Team Catalunya Caixa Repsol-rijder crashte twee keer. Na de eerste valpartij kon het team van Marquez de motor op tijd rijklaar maken, zodat de coureur nog een ronde kon rijden. Hij reed een snelle tijd vanuit de pits, maar kreeg direct de zwart-wit geblokte vlag te zien. Marquez reed toch op hoge snelheid door, terwijl de rest van de Moto2-coureurs de motoren uit lieten rollen. Met alle gevolgen van dien! Marquez kon Ratthapark Wilairot niet meer ontwijken en reed de Thai hard van achteren aan. Wilairot werd naar het  ziekenhuis afgevoerd. Gelukkig hebben beide rijders geen grote blessures opgelopen.

De racedirectie heeft besloten Marquez voor dit ‘onverantwoordelijke rijgedrag, waarbij hij Wilairto in gevaar bracht’ te straffen door 1 minuut op te tellen bij zijn kwalificatietijd.

Foto: 2snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.