vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marquez’ roekeloosheid bestraft

De Moto2 kampioenschapsleider zal zondag tijdens de race op de laatste plaats moeten starten. Deze straftijd is als gevolg op het ‘roekeloos rijden’ van Marquez tijdens de eerste vrije training in Australië.

De Team Catalunya Caixa Repsol-rijder crashte twee keer. Na de eerste valpartij kon het team van Marquez de motor op tijd rijklaar maken, zodat de coureur nog een ronde kon rijden. Hij reed een snelle tijd vanuit de pits, maar kreeg direct de zwart-wit geblokte vlag te zien. Marquez reed toch op hoge snelheid door, terwijl de rest van de Moto2-coureurs de motoren uit lieten rollen. Met alle gevolgen van dien! Marquez kon Ratthapark Wilairot niet meer ontwijken en reed de Thai hard van achteren aan. Wilairot werd naar het  ziekenhuis afgevoerd. Gelukkig hebben beide rijders geen grote blessures opgelopen.

De racedirectie heeft besloten Marquez voor dit ‘onverantwoordelijke rijgedrag, waarbij hij Wilairto in gevaar bracht’ te straffen door 1 minuut op te tellen bij zijn kwalificatietijd.

Foto: 2snap
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelGrof geschut van Kymco
Volgend artikelKalender SBK 2012

Gerelateerde artikelen