Marquez vs Lorenzo

Dani Pedrosa mag dan wel zijn eerste overwinning van het jaar hebben geboekt, het gesprek na de race ging voornamelijk over de botsing in de laatste bocht tussen nieuwkomer Marc Marquez en wereld kampioen Jorge Lorenzo.

Vele zagen in Marc Marquez een nieuwe Valentino Rossi, na dit weekend zal dit gevoel alleen maar sterker zijn geworden. Want het incident van afgelopen weekend bracht onmiddellijk herinneringen op van de beruchte botsing tussen Rossi en Sete Gibernau in 2005 in dezelfde bocht.  

Marc Marquez reageerde: ‘tijdens de laatste ronde was ik dichterbij, maar ik ging wijd. Echter heb ik veel video’s gezien van de laatste bocht, van Valentino, Pedrosa en andere, en ik wist dat het mogelijk was om daar te passeren. Ik heb daarvan geleerd. Het spijt mij voor Jorge, omdat je dit nooit wil (een botsing), maar ik denk dat het belangrijk is dat beide rijders over de streep zijn gekomen en voor de fans was het een erg leuke laatste ronde. Ik dacht dat hij de deur zou dicht houden in de bocht, maar toen ik zag dat hij een gaatje liet ontstaan probeerde ik hem te passeren. Toen ik in die laatste meters zag dat ik met hem in aanraking zou komen, liet ik de rem een beetje los om er zeker van te zijn dat we elkaar zachter zouden raken ’.

‘Als iemand dit bij mij zou doen, dan zou ik zeker boos zijn. Niet voor het moment, maar omdat ik een plaats op het podium heb verloren. Ik kan dat begrijpen, maar hoe dan ook, ik heb sorry gezegd.’

Lorenzo heeft niet veel los gelaten over de botsing tussen Marquez en hem. ‘Ik had een erg consistente race, met maar twee fouten: ik had een slechte start en ik deed de deur niet goed genoeg dicht tijdens de laatste bocht’, zei Lorenzo.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.