Marquez wint eigen feest

Het is de huidige wereldkampioen MotoGP gelukt om drievoudig AMA Flattrack-kampioen Jared Mees te verslaan tijdens Superprestigio, een flattrack-evenement met rijders uit verschillende disciplines. In eigen huis, het Palau Sant Jordi te Barcelona, hield Marc Marquez zijn Amerikaanse tegenstander in de superfinale voor. Het was overigens de gehele avond al duidelijk dat enkel deze twee rijders kans maakten op de eindoverwinning. Ze waren duidelijk een maatje te groot voor de rest van het veld. Marquez won met gemak de Superprestigio-categorie (voornamelijk bestemd voor wegracecoureurs), terwijl Mees de sterkste was in de Open categorie. De rondetijden van het duo lagen dicht bij elkaar en in de finale ging de strijd dan ook tussen Marquez en Mees. De Amerikaan zette de aanval in op de organisator van het ‘feestje’ (zie onderstaand filmpje), maar zag geen kans meer om Marquez in de superfinale te verslaan. Vorig jaar lukte Mees’ collega Brad Baker dat wel, maar de AMA Flattrack kampioen van 2013 schakelde zichzelf ditmaal uit tijdens de trainingen.
Achter Marquez en Mees werd Kenny Noyes derde in de superfinale. De Amerikaan die woont in Spanje was zeer lovend over de tweede editie van dit flattrack-evenement, naar een idee van Marc Marquez. ‘Het is mooi om te zien dat er steeds meer aandacht in Europa is voor deze sport, dat is meer dan terecht. Ik moet ook Marc complimenteren met het feit dat hij hier wint, dat is echt bijzonder. Het is niet niks om te winnen van een prof.’ Marquez kon zijn glimlach niet verbergen, maar gaf ook aan dat hij er alles aan gedaan had om ‘zijn’ Superprestigio te winnen. Na vorig jaar verslagen te zijn door Baker, wilde hij ditmaal revanche. ‘De voorbereiding was ditmaal stukken beter en professioneel aangepakt. We hebben het haast benaderd als in de MotoGP. Voorafgaand een test uitgevoerd om de set-up zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen en Honda Italië heeft daarnaast me een perfect blok geleverd.’ Het bleek zijn vruchten af te werpen en de feestvreugde was dan ook zeer intens voor Marquez en zijn 9.000 fans in het stadion. ‘Ik heb echt kunnen genieten van deze avond. Ik wil alle rijders dan ook bedanken voor een mooie show die ze het publiek hebben gegeven.’ Hoewel er nog geen officiële aankondiging is geweest voor een derde editie van Superprestigio keek organisator RPM Racing wel terug op een succesvol evenement. De kans dat er volgend jaar weer een gevecht te zien zal zijn tussen coureurs uit verschillende disciplines lijkt dan ook zeer groot.

Uitslag superfinale:
1. Marc Marquez (ESP)
2. Jared Mees (USA)
3. Kenny Noyes (USA)
4. Gerard Bailo (ESP)
5. Dani Ribalta (ESP)
6. Oliver Brindley (GBR)
7. Bradley Smith (GBR)
8. Thomas Chareyre (FRA)

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.