13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marquez zegeviert in Duitsland

Marc Marquez had vanaf polepostion een goede start. De Spanjaard nam meteen de leiding in de eerste bocht met achter hem Mika Kallio, Julian Simon Bradley Smith en Xavier Simeon. In de beginfase van de wedstrijd ging Scott Redding meteen al onderuit door een aanvaring met Toni Elias.

Tijdens het eerste gedeelte van de wedstrijd kon Marquez de koppositie vasthouden. Tot de achtste ronde, waarin Andrea Iannone hem voorbij kwam. Maar dat duurde niet lang, want Marquez sloeg al gauw terug. In de tiende ronde moest Iannone het opgeven door een valpartij. De Italiaan kon de race nog wel vervolgen en werd uiteindelijk 16e.

Afgezien Marquez nu geen gehijg meer in zijn nek voelde, bleven Kallio en de derde man van dat moment, Alex de Angelis, hem op korte afstand achtervolgen. Toch konden ze de leider niet voorbij gaan. Kallio finishte twee seconden achter Marquez. De Angelis werd derde, gevolgd door Pol Espargaro, die vanaf de 17e plaats moest starten en dus een flinke inhaalslag maakte. De vijfde plek werd opgeëist door Thomas Lüthi met achter hem Simone Corsi, Smith, Simeon, Corti en Dominique Aegerter.

Marquez heeft 152 punten en is leider in het klassement van de Moto2. Espargaro staat op de tweede plaats met 109 punten en met 107 punten staat Lüthi op plaats drie.
 

Foto: 2snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen