Pedrosa eerste in Duitsland

Dani Pedrosa en Casey Stoner vochten tijdens de MotoGP-race op de Sachsenring bijna de hele wedstrijd om de eerste plaats. Totdat Stoner in de laatste ronde ten val kwam. Dit zorgde ervoor dat de eerste overwinning van Pedrosa een feit werd.

Pedrosa had nadat de rode lichten doofden een kopstart en ging als eerste de eerste bocht in. Gevolgd door Ben Spies, Stoner en Jorge Lorenzo. Al in de tweede bocht wist Stoner de tweede man van dat moment, Spies, voorbij te gaan. Meteen daarna begon de strijd tussen de twee teamgenoten van het Repsol Honda team, waarbij Stoner al snel de leiding nam. Maar door een fout in de laatste ronde voor de finish kwam hij ten val. Pedrosa kon daarna met gemak de eerste podiumplek beklimmen.

Achter Stoner en Pedrosa wist Jorge Lorenzo in het begin van de race voorbij Ben Spies te komen. Hij liet meteen een gat vallen en kon daarna redelijk ontspannen de wedstrijd af maken. Hij finishte als tweede met 15 seconden achterstand achter Pedrosa.

Spies, Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow duelleerden om de oorspronkelijk vierde plaats. Crutchlow verremde zich in de strijd en moest daardoor even de grindbak in. Hij kon als 11e weer aansluiten. Het was uiteindelijk Dovizioso die strijd won van Spies. Hij wist de derde en laatste podiumplek te bemachtigen. Spies kwam als vierde over de eindstreep met achter hem Stefan Bradl, Valentino Rossi, Alvaro Bautista, Crutchlow, Hector Barbera en Nicky Hayden.  

Naast Stoner kwamen ook Michele Pirro en Mattia Pasini ten val, de coureurs bleven ongedeerd.

Lorenzo staat door de val van Stoner weer aan kop in het kampioenschap met 160 punten. Op de tweede plaats staat met 146 punten Pedrosa, direct gevolgd door Stoner met 140 punten.
 

Foto: 2snap

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.