dinsdag 18 juni 2024

Parkeerwachters gaan elektrisch

Cition Parkeerbeheer is in Amsterdam verantwoordelijk voor de efficiënte uitvoering en controle op betaald parkeren. De organisatie heeft zo’n 150 scooters in gebruik en nu ook 14 elektrische scooters van het Duitse merk Govecs. Deze tweewielers zijn niet onbekend voor Cition. Begin dit jaar draaide de parkeerwachters namelijk een proef met de ScanScooter, die gebaseerd is op de elektrische Govecs Go! S1.2.

Tomas Scheen, Manager Verkoop en Communicatie van Cition BV: “Wij volgen de ontwikkelingen rondom elektrische mobiliteit al geruime tijd op de voet. De proefneming met de elektrische ScanScooter en nu de ingebruikname van 14 elektrische scooters van Govecs passen dan ook uitstekend in de visie van onze onderneming.”

De elektrische scooter wint met name in de grote steden zienderogen terrein, veelal ingezet door lokale overheden en organisaties. De Govecs-scooters kunnen op normale snelheid aan het verkeer deelnemen, hebben geen CO2-emissies en zijn zeer geluidsarm (handig voor het besluipen van de arme wanbetaler).
De batterijen zorgen voor een maximaal rijbereik dat op kan lopen tot wel 140 kilometer, volgens Govecs. Daarna kunnen de scooters met behulp van de geïntegreerde lader via het vaste 220V stroomnet en een normale wandcontactdoos weer worden opgeladen, zodat de parkeerwachters weer de stad veilig kunnen maken.

De Govecs-scooters voor Cition zijn geleverd door dealer Helmstadt uit Amsterdam, die is gespecialiseerd in de levering van elektrische scooters aan bedrijven en overheden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen