Marquez zegt sorry

Waar Marquez vorig seizoen wel vaker een DNF neerzette, was deze van afgelopen zondag de enige tot nu toe van dit seizoen. Na wat verder een uitstekend weekend was voor de Spanjaard eindigde de race voortijdig in ronde 10. Dit rekent de Honda-rijder vooral zichzelf aan.

“Ik wil sorry zeggen tegen het team, want ik heb een fout gemaakt. We deden alles perfect, maar het had moeten worden afgesloten met een resultaat op zondag. Als het nog ging om de titel was het een totaal andere race geweest. Dan had ik niet zoveel risico genomen”, aldus Marc Marquez. 

Marquez legt uit hoe de crash heeft kunnen gebeuren. “Ik begon sterk, omdat ik wist dat ik het verschil moest maken in het begin. Ik hield de afstand vast, maar ik remde te laat en in plaats van een wijdere lijn te pakken probeerde ik vol te houden. Het was totaal mijn fout.” Marc Marquez sluit af met felicitaties aan Cal Crutchlow.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.