BMW breidt productie motoren uit

BMW Motorrad heeft een nieuwe fabriek in Brazilië geopend. Met deze fabriek in Manaus wordt niet alleen de productie van motoren flink uitgebreid, ook is dit de eerste locatie in handen van BMW Motorrad buiten het thuisland. De nieuwe fabriek is nu een paar dagen open.

Binnenkort rolt daar de eerste BMW F 700 GS van de productielijn. In totaal worden er 9 modellen gefabriceerd. De rest van de modellen bestaan vooral uit anders GS’en S1000’s. De nieuwe fabriek heeft een capaciteit van 10.000 motoren per jaar. BMW heeft hiervoor 175 fabrieksmedewerkers aangenomen.

De Duitsers zien in Brazilië een stabiele markt om groei te realiseren. Ook voor de productie van auto’s heeft BMW er eerder al een fabriek geopend. “Door lokaal te produceren garanderen we een snelle respons op de lokale vraag”, aldus Peter Vogel, Production Director van BMW Motorrad in Manaus.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.