Max Nagl pakt dubbele winst in MXGP

De MotoGP ligt tot half augustus stil en het WK Superbike zelfs tot september, maar gelukkig hebben we nog de motorcross. Daar doen ze niet aan zomerstops en dus werd er door de crossers dit weekend wel gestreden om de zege. Of zeges, want zowel in de MX2 als in de motorcross- koningsklasse MXGP worden er natuurlijk twee races verreden op de zondag.

Maximilian Nagl hoefde na de start slechts één rijder voor zich te dulden, maar de Husqvarna-rijder nam al aan het eind van de eerste ronde de koppositie over en stond deze niet meer af. Tijdens de tweede manche regende het en had de Duitser het iets zwaarder. Hoewel hij al snel tweede stond, volgde hij ruim de halve race Tim Gasjer voordat hij de leiding nam. Maar deze nam hij wél en troefde daarmee de Sloveen af en won hiermee dus beide races.

In de MX2 was het Dylan Ferrandis die in beide races met zijn Kawasaki als eerste over de finish kwam en hiermee voorlopig de vijfde positie in het kampioenschap verzekerde. Op de eerste plek staat nog steeds Nederlands Motorcross-trots Jeffrey Herlings. Door een sleutelbeenbreuk startte de KTM fabrieksrijder niet in Tsjechië, maar we hopen hem aanstaande zondag te zien verschijnen aan de start van de MX2 in het Belgische Lommel. Aangezien Herlings op één na alle races heeft gewonnen dit seizoen, verwachten we veel van zijn terugkeer. Vervolgens komt de GP van Zwitserland, maar het mooist is natuurlijk een zege (of twee) in een thuisrace. Dit kan voor Herlings eind augustus werkelijkheid worden in ons eigen Assen, dat na het laten aanrukken van een enorme berg zand voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een crossbaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL