Deze zomer geen EK voor Nederland?

Soms houden motorsportliefhebbers niet zo van voetbal en voetballiefhebbers niet zo van motorsport. Maar wat nou als we de twee sporten combineren, moeten ze gedacht hebben bij de Europese motorsportbond FIM en de KNMV. Vanaf vandaag wordt er gestreden om de titel van Europees kampioen Motoball. Is dat leuk? Natuurlijk! Kijk zelf maar:

Vier spelers dus, op aangepaste crossmotoren. En een keeper op een Harley Davidson Fatboy zonder motor. Het gejank van de opgefokte tweetakten, een enorme voetbal en de droom van een Europese titel. Het staat garant voor actie.EK MotoballWelke landen doen er allemaal mee? Nederland, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland! Wellicht dat Rusland en Oekraïne wel wat uit te vechten hebben. Zo niet, dan zorgt Nederland-Duitsland altijd wel voor spektakel. Daar hebben we -net zoals in het voetbal- altijd wel een aardig appeltje mee te schillen. Ook in het EK Motoball is Duitsland de titelverdediger.

Zondag is de finale, kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar.

 

Titelfoto: Jarno van Osch

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.