McGuinness wint ook slotrace

John McGuinness kende een succesvolle TT op de Isle of Man. De Honda TT Legends-coureur pakte niet alleen twee overwinningen, maar won tevens het klassement dat tijdens de TT wordt bijgehouden. De meest succesvolle rijder van deze 2011-editie liet in de laatste race, de Senior TT, zien hoe snel hij kon zijn op de Mountain Course. De Brit uit Morecambe zette namelijk op de laatste racedag een recordtijd neer. Niemand eerder wist zo snel de Senior TT te rijden. Met een totaaltijd van 1:45.45,80 was hij sneller dan voormalig recordhouder Steve Plater (tijd gezet in 2009). Door het weer was de wedstrijd overigens vijf uur uitgesteld, maar dat mocht McGuinness niet baten. Na de eerste ronde lag hij zeven seconden voor op Guy Martin, die nog wel even de race wist te leiden. Uiteindelijk hield McGuinness telkens een ruime voorsprong op Martin. Hij wist uiteindelijk Bruce Anstey op de Padgetts Honda voor zich te houden en sloot met een tweede plek een podiumrijke TT af. Voor de vierde positie werd flink gestreden door Keith Amor en Cameron Donald. Laatst genoemde rijder won het gevecht met slechts één seconde verschil na een race van 226 mijl.  
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.