Waar zijn die snelheidsduivels?

Het Openbaar Ministerie (OM) is verbaasd dat het aantal boetes in Arnhem niet is toegenomen sinds vijf analoge flitspalen daar zijn vervangen door digitale exemplaren. Dit meldt De Telegraaf. 

Een digitale flitspaal In tegenstelling tot de oude analoge flitspalen, hebben digitale exemplaren veel 'voordelen'. Zo maakt het ding geen gebruik van een fotorolletje, waar veel nadelen aan kleven. Een fotorol kan bijvoorbeeld vol raken en moet worden opgehaald, ontwikkeld en bekeken. Bovendien staat een digitale flitspaal altijd aan, in tegenstelling tot de analoge.

"Meestal zien we na de vervanging een verdubbeling van het aantal boetes dat wordt verstuurd", zegt een woordvoerder van het Team Verkeer, die zich baseert op cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. "Vreemd genoeg zien we in de cijfers de verwachte toename niet terug bij de vijf vervangen palen in Arnhem. Er is veel aandacht geweest in de media voor de vervanging van de palen. Het zou kunnen dat automobilisten daardoor zijn gewaarschuwd."

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.