vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Waar zijn die snelheidsduivels?

Het Openbaar Ministerie (OM) is verbaasd dat het aantal boetes in Arnhem niet is toegenomen sinds vijf analoge flitspalen daar zijn vervangen door digitale exemplaren. Dit meldt De Telegraaf. 

Een digitale flitspaal In tegenstelling tot de oude analoge flitspalen, hebben digitale exemplaren veel 'voordelen'. Zo maakt het ding geen gebruik van een fotorolletje, waar veel nadelen aan kleven. Een fotorol kan bijvoorbeeld vol raken en moet worden opgehaald, ontwikkeld en bekeken. Bovendien staat een digitale flitspaal altijd aan, in tegenstelling tot de analoge.

"Meestal zien we na de vervanging een verdubbeling van het aantal boetes dat wordt verstuurd", zegt een woordvoerder van het Team Verkeer, die zich baseert op cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. "Vreemd genoeg zien we in de cijfers de verwachte toename niet terug bij de vijf vervangen palen in Arnhem. Er is veel aandacht geweest in de media voor de vervanging van de palen. Het zou kunnen dat automobilisten daardoor zijn gewaarschuwd."

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen