McGuinness wint Superbike TT Race

Voor de zestiende keer heeft John McGuinness een TT-race gewonnen. Tijdens de eerste wedstrijd op de TT 2011 pakte de Honda TT Legends-coureur soeverein de zege, met bijna een minuut voorsprong op nummer twee Cameron Donald. De 39-jarige rijder uit Morecambe had nog enige tijd wat te vrezen van Bruce Anstey (snelste ronde gezet in de trainingen, red.), maar die moest al vrij snel de race verlaten door mechanische pech. Guy Martin kon zich daarna opmaken voor het zilver, maar de nieuwbakken Suzuki-coureur viel in de vijfde ronde uit. Hij was juist bezig om een snelle ronde boven de 130 mijl per uur neer te zetten. De tweede plaats kwam nu terecht bij Cameron Donald, die lange tijd vierde lag, nog achter Gary Johnson. Die was halverwege de race nog met Martin in strijd om de tweede plek, maar de dertigjarige Honda-coureur kon het hoge tempo niet vasthouden. Wel pakte hij voor de tweede keer in zijn carrière een podiumplaats. Keith Amor, teamgenoot van McGuinness werd vierde, terwijl Michael Dunlop alsnog de vijfde plek kon bemachtigen. Lange tijd leek het er namelijk op dat zijn broer William sneller was. In de zesde en laatste ronde wist Michael op zijn Kawasaki ZX-10R uiteindelijk een achterstand om te buigen tot een drie seconden voorsprong. Tussen de twee broer nestelde Dan Stewart zich als zesde, een evenaring van zijn beste TT-prestatie.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?