vrijdag 19 april 2024

McGuinness wint Superbike TT Race

Voor de zestiende keer heeft John McGuinness een TT-race gewonnen. Tijdens de eerste wedstrijd op de TT 2011 pakte de Honda TT Legends-coureur soeverein de zege, met bijna een minuut voorsprong op nummer twee Cameron Donald. De 39-jarige rijder uit Morecambe had nog enige tijd wat te vrezen van Bruce Anstey (snelste ronde gezet in de trainingen, red.), maar die moest al vrij snel de race verlaten door mechanische pech. Guy Martin kon zich daarna opmaken voor het zilver, maar de nieuwbakken Suzuki-coureur viel in de vijfde ronde uit. Hij was juist bezig om een snelle ronde boven de 130 mijl per uur neer te zetten. De tweede plaats kwam nu terecht bij Cameron Donald, die lange tijd vierde lag, nog achter Gary Johnson. Die was halverwege de race nog met Martin in strijd om de tweede plek, maar de dertigjarige Honda-coureur kon het hoge tempo niet vasthouden. Wel pakte hij voor de tweede keer in zijn carrière een podiumplaats. Keith Amor, teamgenoot van McGuinness werd vierde, terwijl Michael Dunlop alsnog de vijfde plek kon bemachtigen. Lange tijd leek het er namelijk op dat zijn broer William sneller was. In de zesde en laatste ronde wist Michael op zijn Kawasaki ZX-10R uiteindelijk een achterstand om te buigen tot een drie seconden voorsprong. Tussen de twee broer nestelde Dan Stewart zich als zesde, een evenaring van zijn beste TT-prestatie.