McWilliams keert terug!

Dat Brough Superior een Moto2-wildcard aangevraagd had voor de Brits Grand Prix op Silverstone vonden wij al erg bijzonder. Dat Luke Mossey als rijder aangesteld werd, viel in dezelfde categorie. Niet dat we het de 21-jarige coureur uit het Engelse Cambridge niet gunden, zeker niet. Maar enige ervaring bij een avontuur als deze is toch wel welkom. 

Dat heeft Paul Taylor, CEO van Taylormade en chef de mission van het Brough Superior Moto2-project, waarschijnlijk ook bedacht. Of zou het toch om al die extra aandacht gaan? Ook dat zou ons niets verbazen. Met het aanstellen van de 50-jarige (!) Jeremy McWilliams, in plaats van Mossey, heeft het Moto2-project van Brough Superior namelijk al meer aandacht gehad dan de gemiddelde overwinning van Esteve Rabat of Mika Kallio. 

Hoewel McWilliams al jaren niet meer in de GP’s rijdt, heeft hij bepaald niet stilgezeten. Naast én op de motor. Zo pakte hij een overwinning tijdens de North West 200 in Supertwin-klasse. Een paar weken geleden won hij nog de AMA Harley-Davidson XR1200-race tijdens de Indianapolis Grand Prix. 

Maar toch, Moto2 is iets anders en dat weet de zeer ervaren McWilliams natuurlijk als geen ander. Iets dat hij ook ontdekte tijdens een test op het Engelse Mallory Park afgelopen woensdag. “Het is moeilijk te zeggen hoeveel potentieel deze motor heeft. In vergelijking met andere Moto2-motoren, waarmee ik eerder gereden heb, heeft de Brough Superior zeker voordelen. Maar er zijn ook gebieden waarin we nog veel werk moeten verzetten”, aldus McWilliams op de site van hoofdsponsor bennetts.co.uk. 

De gedachten van veel liefhebbers zullen ongetwijfeld terug gaan naar 2000 toen McWilliams op Donington Park aan de leiding reed van de Britse 500cc GP. Uiteindelijk wisten alleen Valentino Rossi en Kenny Roberts Junior hem nog te passeren.  Of McWilliams ook op Silverstone tot dit soort acties in staat zal zijn, is een grote vraag. Maar zeg nooit nooit, want er wordt voorlopig veel regen voorspeld in Engeland. Zondag 31 augustus rond 13.00 uur weten we meer. 

Foto’s: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.