13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Melandri terug naar Yamaha?

Waar sociale media al niet goed voor zijn. Jarno van Osch is op weg naar Spanje voor de introductie van de Yamaha MT-10, maar onze actief Twitterende Brabantse collega viel op dat Yamaha Motor Europe op Twitter enkel partners, tijdschriften, journalisten en Yamaha-coureurs volgt. Én ene Marco Melandri.

Men zit bij Yamaha verlegen om een rijder, aangezien Sylvain Guintoli in de lappenmand ligt, dus wellicht wil het Pata Yamaha-team een beroep doen op hun oud-werknemer. Al bestaat er natuurlijk ook de kans dat het op iets permanenters gaat.

Melandri hangt een beetje in limbo rond sinds hij door Aprilia naar het MotoGP-project gebonjourd werd, terwijl het hem eigenlijk prima beviel op de RSV4 in het WK Superbike, waar hij met zes overwinningen vierde in de eindstand werd. Maar Aprilia wilde zijn ervaring inzetten voor het Grand Prix-project en in 2015 was hij plots veldvulling in de MotoGP.

De Italiaan reed ruim buiten de punten en gaf er na de TT van Assen de brui aan. Even was hij nog ‘Star Tester’ voor MV Agusta in het WK Superbike, maar verder kwam er weinig van.

HET OUDE NEST
Juist Yamaha bracht hem het meeste succes in het WK Superbike, want in zijn debuutjaar wist hij met de R1 zowaar meteen tweede in de eindstand te worden. Klinkt haast logisch, als je het zo bekijkt…

Misschien zou Jarno wel eens gelijk kunnen krijgen. We gaan het zien.

Foto’s: 2Snap en Jarno van Osch

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen