Jonathan Rea en Kawasaki gaan verder

Na zijn eerste jaar met Kawsaki in het WK Superbike meteen kampioen geworden te zijn, staat Jonathan Rea momenteel weer een aardig eind los bovenaan in het klassement. Voor Kawasaki Racing Team dus alle reden de Noord-Ierse rijder bij te laten tekenen voor nog twee seizoenen in het groen.

Na jaren een ware Honda-corifee te zijn, heeft Kawasaki beslag weten te leggen op de diensten van Jonathan Rea en het heeft zowel het Japanse merk als de Noord-Ier zelf geen windeieren gelegd. Een dominant wereldkampioenschap in 2015 bij de eerste poging, en ook dit seizoen lijkt er niets opgewassen tegen Rea.

De ZX10R was natuurlijk al een kampioenschap winennde fiets, maar met Rea aan de clip-ons lijkt men echt een onverslaanbare combinatie gevonden te hebben. Die combinatie kunnen we nu dus tot en met het seizoen van 2018 in actie gaan zien op de circuits.

Als Rea zou doorgaat, en de concurrentie – waaronder zijn Britse teamgenoot – het hem niet te moeilijk maakt, kan hij tussen dan en nu nog wel eens wat wereldkampioenschappen op zijn naam schrijven. Carl Fogarty werd een absolute legende met vier titels en Rea lijkt nu de enige echte kans te krijgen dat aantal te evenaren.

Foto: Kawasaki Racing Team en 2Snap

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?