13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Route Le Dakar 2017 bekend

De route van de Dakar Rally van 2017 is bekendgemaakt, en zoals gepland doet de legendarische rally Chili niet aan komend jaar, maar evengoed komt de race wel langs Paraguay, Bolivia en eindigt het feest twee weken later weer in Argentinië.

De start vindt plaats in de Paraguayaanse plaats Asuncíon, vanwaar de caravaan eerst in zuidelijke richting naar de Argentijnse grens trekt. Na vier dagen draait het circus noordwaarts richting Bolivia, waar de etappe op 6 januari eindigt bij Tupiza.

In Bolivia wordt vervolgens drie dagen gereden. De rijders beginnen dan aan het laatste deel van de rally in Argentinië, welke op 14 januari eindigt in de Argentijnse hoofdstad Buonos Aires.

STUK VOOR STUK
Het ziet er nu naar uit dat Le Dakar gewoon weer kan rekenen op de deelname van Honda, Yamaha, KTM en Husqvarna, merken die stuk voor stuk voor de overwinning konden rijden in dit jaars editie. Het is alleen wel te hopen dat het weer iets beter meewerkt dan de laatste Dakar Rally, die haast meer geneutraliseerd werd dan dat er daadwerkelijk gereden werd.

Hieronder de gehele route. Voor extra groot beeld even met de rechtermuisknop in een nieuw tabblad openen en voilà.

Foto’s: Dakar

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen