zondag 5 februari 2023

Metamorfose circuit Varsseveld

Komende zondag wordt in Varsseveld de derde ONK motorcross verreden voor de zijspannen, MX3, quads en dames. Dat zal gebeuren op een flink aangepaste Vennebulten circuit. Met name het startveld (gelegen pal aan de N18, de Twenteroute van Varsseveld naar Lichtenvoorde) heeft een complete metamorfose ondergaan.

Het startveld loopt nu precies andersom, de rijders starten dus richting het bos. Bovendien is er een extra lus gecreëerd op de harde weidegrond, waar de snelheden hoog oplopen. In die extra lus is een korte wave en een hoge springheuvel opgenomen.

VAMAC-voorzitter Joop Teerink: “We denken met deze forse aanpassingen vooral het publiek een groot plezier te doen. Staande op één van de twee ruime publiekstaluds kun je nu vrijwel het hele startveld goed overzien en kun je de rijders veel beter volgen. Bovendien is er meer ruimte gecreëerd voor cateraar Van Heijst, die nu met zijn feesttent op één van de mooiste punten van het circuit staat.”

“Als het weer wil meewerken, kan het publiek aanstaande zondag vanaf het terras de rijders over de nieuwe wave zien springen. Ook voor de monteurs is een beter bereikbare en meer centraal gelegen pits ingericht. De aanpassingen zijn gedaan met het oog op de Grand Prix zijspancross, die we volgend jaar weer graag in Varsseveld willen gaan organiseren.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen