vrijdag 19 juli 2024

Michael van der Mark in beeld: het perfecte plaatje?

Het uiteindelijke doel is nog altijd hetzelfde – wereldkampioen Superbike worden –, maar de manier waarop Michael van der Mark dat ultieme doel wil gaan bereiken is in 2021 heel anders. Na WorldSBK-podiums op de Ten Kate Honda Fireblade, SBK-zeges met de Yamaha R1 moet het doel der doelen behaald worden op de nieuwe BMW M 1000 RR. Al is Van der Mark voorlopig nog wel realistisch, nadat BMW het recent verre van eenvoudig had in het WorldSBK: ‘Onze doelen zijn vrij duidelijk. Iedereen binnen BMW wil vechten voor het podium en het uiteindelijke doel is natuurlijk om het wereldkampioenschap te winnen, maar we moeten de motor eerst doorontwikkelen om zo snel mogelijk klaar te zijn voor het podium.’ Eén ding staat voor er ook maar één meter geracet is vast en dat is dat de combinatie Michael – BMW er fantastisch uit ziet.

Rest ons niets anders dan te duimen voor een normaal WorldSBK-seizoen, met de opening op Assen eind april…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen