Michael van der Mark in beeld: het perfecte plaatje?

Het uiteindelijke doel is nog altijd hetzelfde – wereldkampioen Superbike worden –, maar de manier waarop Michael van der Mark dat ultieme doel wil gaan bereiken is in 2021 heel anders. Na WorldSBK-podiums op de Ten Kate Honda Fireblade, SBK-zeges met de Yamaha R1 moet het doel der doelen behaald worden op de nieuwe BMW M 1000 RR. Al is Van der Mark voorlopig nog wel realistisch, nadat BMW het recent verre van eenvoudig had in het WorldSBK: ‘Onze doelen zijn vrij duidelijk. Iedereen binnen BMW wil vechten voor het podium en het uiteindelijke doel is natuurlijk om het wereldkampioenschap te winnen, maar we ...
Het uiteindelijke doel is nog altijd hetzelfde – wereldkampioen Superbike worden –, maar de manier waarop Michael van der Mark dat ultieme doel wil gaan bereiken is in 2021 heel anders. Na WorldSBK-podiums op de Ten Kate Honda Fireblade, SBK-zeges met de Yamaha R1 moet het doel der doelen behaald worden op de nieuwe BMW M 1000 RR. Al is Van der Mark voorlopig nog wel realistisch, nadat BMW het recent verre van eenvoudig had in het WorldSBK: ‘Onze doelen zijn vrij duidelijk. Iedereen binnen BMW wil vechten voor het podium en het uiteindelijke doel is natuurlijk om het wereldkampioenschap te winnen, maar we moeten de motor eerst doorontwikkelen om zo snel mogelijk klaar te zijn voor het podium.’ Eén ding staat voor er ook maar één meter geracet is vast en dat is dat de combinatie Michael – BMW er fantastisch uit ziet. Rest ons niets anders dan te duimen voor een normaal WorldSBK-seizoen, met de opening op Assen eind april…

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?