maandag 27 mei 2024

Michelin bereidt zich voor op GP van Amerika

Op het ‘Circuit Of The Americas’ in het Texaanse Austin wordt komend weekend de derde ronde van het nu al historische MotoGP-seizoen verreden. Ook bandenboer Michelin maakt zich op voor deze Amerikaanse GP. Het 20 bochten tellende circuit is een van de meest veeleisende voor de banden. “Vorig jaar hebben we niet optimaal werk geleverd, maar dit keer gaan we – dankzij de data van vorig jaar- volledig voorbereid naar Austin”, aldus Piero Taramasso namens Michelin. 

Met een verwachte temperatuur van zo’n 25 graden en maar een kleine neerslagkans weet Michelin wat het te wachten staat. De technici pakte de data van vorig seizoen er bij en zochten uit welke banden de coureurs het beste konden gebruiken. De teams krijgen de beschikking over MICHELIN Power Slicks in de compounds soft, medium en hard. De eerste is te herkennen aan de witte streep, medium heeft geen streep en de harde compound is geel gestreept. 

Naast de standaardkeuzes is er een duo-compound band beschikbaar. Hier komt het karakter van het circuit bij kijken. Met meer rechter (9) dan linker bochten (11) voegt Michelin een extra optie achterband toe. Deze asymmetrische band heeft aan één kant een harder karakter. Zoals vermeld wordt er dus droog weer verwacht, maar voor het geval dat het toch gaat regenen zijn er de softe en medium regenbanden beschikbaar. Te herkennen aan respectievelijk een blauwe streep en geen streep. 

Onderstaande foto: Zo ziet een Michelin-band er in minder goede staat uit. Dit gebeurde in een MotoGP-test in Maleisië voorafgaand aan dit seizoen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen