Michelin bereidt zich voor op GP van Amerika

Op het ‘Circuit Of The Americas’ in het Texaanse Austin wordt komend weekend de derde ronde van het nu al historische MotoGP-seizoen verreden. Ook bandenboer Michelin maakt zich op voor deze Amerikaanse GP. Het 20 bochten tellende circuit is een van de meest veeleisende voor de banden. “Vorig jaar hebben we niet optimaal werk geleverd, maar dit keer gaan we – dankzij de data van vorig jaar- volledig voorbereid naar Austin”, aldus Piero Taramasso namens Michelin. 

Met een verwachte temperatuur van zo’n 25 graden en maar een kleine neerslagkans weet Michelin wat het te wachten staat. De technici pakte de data van vorig seizoen er bij en zochten uit welke banden de coureurs het beste konden gebruiken. De teams krijgen de beschikking over MICHELIN Power Slicks in de compounds soft, medium en hard. De eerste is te herkennen aan de witte streep, medium heeft geen streep en de harde compound is geel gestreept. 

Naast de standaardkeuzes is er een duo-compound band beschikbaar. Hier komt het karakter van het circuit bij kijken. Met meer rechter (9) dan linker bochten (11) voegt Michelin een extra optie achterband toe. Deze asymmetrische band heeft aan één kant een harder karakter. Zoals vermeld wordt er dus droog weer verwacht, maar voor het geval dat het toch gaat regenen zijn er de softe en medium regenbanden beschikbaar. Te herkennen aan respectievelijk een blauwe streep en geen streep. 

Onderstaande foto: Zo ziet een Michelin-band er in minder goede staat uit. Dit gebeurde in een MotoGP-test in Maleisië voorafgaand aan dit seizoen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.