maandag 24 juni 2024

Mirjam Pol in Le Dakar: one more day to go…

Mirjam nam vandaag, met een heel mooi resultaat, in stijl afscheid van het imposante Empty Quarter. “Oh, wat een heerlijke special stage weer vandaag, zeg. Deze duinen waren minder hoog, het waren duinen waar je heerlijk op kon surfen. Al slalommend ben ik door de special gereden. Ik moest natuurlijk ook wel aan het werk, ook met m’n koppie. Dat begon al aan de start”, vertelt Mirjam. 

Tekst: Sabine Weghorst

Voordat ze vertrok vandaag werd ze aan de start geïnterviewd. “Vraagt Allard -Allard Kalff, RTL- me ineens of ik weet aan welke kant ik start. We starten namelijk in paren, dus twee motorrijders tegelijk. Ik had geen idee aan welke kant ik zou staan. Zegt Allard tegen me, ga maar aan de linkerkant staan, die lijn is veel beter om te starten want je krijgt zo dadelijk gelijk een bochtje. Kortom, een perfecte tip @Allard, ik heb mijn ‘start-genoot’ niet terug gezien vandaag, haha!”

Mirjam Pol in Le Dakar: via de duinen onderweg naar het podium

Soms moet je gewoon nuchter nadenken. “Komt er ineens midden in de special een motor op mij af rijden! Huh? Ik kijk nog eens op het roadbook en denk, nee joh, over een paar kilometer komt er pas een waypoint. En even later, komt er weer één de andere kant op rijden. Ja, dan ga je wel twijfelen. Maar, lang verhaal kort, rustig blijven, gewoon nadenken en letterlijk en figuurlijk je eigen pad volgen, Pol. En zo geschiede… ik ben gewoon doorgereden, en ja hoor, ‘pling’ het waypoint! En uiteindelijk reed iedereen weer achter mij!”

Vervolgens reed Mirjam op met een groepje van zo’n zes motorrijders op. Jongens die vanmorgen allemaal voor haar gestart waren. Toen ze doorkreeg dat ze deze rijders bij kon houden was haar mooie positie van vandaag veiliggesteld. “Doordat zij allemaal vóór mij gestart waren en ik gelijk met hen finishte maakte ik op ieder van hen weer tijd goed.”

Het resultaat mag er zijn: gisteren (zaterdag 14 januari) is Mirjam 36ste overall geworden en werd ze 18de in het R2 klassement. 

Vandaag start Mirjam de laatste etappe met startnummer #44 en als 44ste motorrijder.
One more day to go…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen