donderdag 23 mei 2024

Mirjam Pol in Le Dakar: via de duinen onderweg naar het podium

Volgens Mirjam zaten er in deze editie van de Dakar rally 3 echte duinen-etappes. Twee heeft ze met goed gevolg afgevinkt en hoe is dat met de derde gegaan? “Nou de andere twee heb ik foutloos gereden maar dat kan ik niet echt van deze dag zeggen. Maar dat maakt me in dit geval niet zo heel erg veel uit want dit was verreweg de allermooiste duinendag! Fantastisch! Het was gevaarlijk, het was hoog, heel hoog, het was soms gemeen, soms heel zacht, nou, het had gewoon alles vandaag.

Tekst: Sabine Weghorst

Maar die duinen waren zo prachtig mooi, ik heb er ook even bewust bij stilgestaan dat ik nu wel op een hele unieke locatie rijd. Ik heb me dat op die ongelooflijk hoge duinen ook echt gerealiseerd. Soms keek naar die duinen en dan dacht ik: ‘hoe dan?’ Er leek soms geen einde aan te komen, zo hoog. Maar ja, dan zag ik wel een spoortje lopen en dacht, oké het kan dus wel. Vol in de zesde versnelling val je dan zo’n zandberg aan, moet je al snel terug naar de vijfde versnelling om er vol voor te gaan en zo probeer je boven te komen, echt heel erg gaaf!”

Mirjam Pol als wereldkampioen Rally Raid en titelverdedigster naar Le Dakar 2023

Ze heeft een paar keer geholpen om andere deelnemers te helpen die vastzaten, soms raakte ze de aansluiting kwijt op de vlakke stukken maar kwam dan weer terug in de duinen. De zon maakte het af en toe moeilijk om de conditie van een top van een duin te kunnen inschatten.

Ze heeft haar pastaatje achter de kiezen, een verfrissend colaatje gedronken en geniet nu van een bakkie koffie. Ze maakt zich op voor de laatste twee dagen. “Nog twee etappes voor de boeg, morgen de laatste duinendag en dan volgt zondag na de allerlaatste special stage, als alles goed blijft gaan, het podium!”, laat een opgewekte Mirjam weten.  

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen