woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Mirjam Pol in startblokken wedstrijdseizoen 2022

Na het behalen van haar wereldtitel vorig jaar in de FIM Baja World Cup zal Mirjam Pol in 2022 haar titel verdedigen. Er staan maar liefst 10 wedstrijden op het programma, in 9 verschillende landen! Een bomvolle agenda en nog een hele puzzel voor de Dakar winnares om het best-passende programma voor haarzelf te creëren.

Uiteindelijk bepalen de twee beste wedstrijden én de finalewedstrijd in Dubai welke coureur de FIM Baja World Cup 2022 wereldtitel op haar naam mag zetten.

Mirjam Pol en Wiljan van Wikselaar; twee Nederlandse Dakar-helden

Eerste wedstrijd begin mei in Portugal

De eerste wedstrijd staat begin mei voor Pol gepland in Portugal, de Baja do Oeste van 6 t/m 8 mei. Voor de World Cup Baja heeft ze onlangs een Husqvarna FE450 2022 Enduro motor aangeschaft.  

“Ik ben hier erg blij mee. Voor baja-wedstrijden is deze enduro motor uitermate geschikt. Hij is lichter en wendbaarder dan mijn rallymotor”, aldus de Bornse.

Voordat ze start aan de Baja do Oeste, staan er nog een aantal trainingsdagen in het noorden van Spanje gepland. Vanuit de testlocatie wordt koers gezet richting de eerste baja van 2022.

“Ik heb er zin in. Laat het seizoen maar beginnen, ik ben er helemaal klaar voor!”, laat Pol vol enthousiasme weten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen