Mooie afsluiting Yamaha Cup

Met twee overwinningen sloot kampioen Karlo Slager het seizoen in stijl af. De 17-jarige coureur liet in de laatste race van de Gamma-Yamaha R125 Cup zien wie dit jaar de sterkte was. Toch kreeg Slager de zeges zeker niet cadeau. Vooral Jorel Boerboom gaf de kampioen in beide races goed partij. “We hebben er met zijn tweeën een mooi spektakel van gemaakt. Ik wilde hier vandaag laten zien dat ik de beste was, maar het ging niet zo gemakkelijk als ik had gehoopt”, aldus Slager. Hij was met twintig overwinningen uit 28 races een maat te groot voor de rest. Twee keer moest Slager verstek laten gaan vanwege andere verplichtingen.

De grote kracht was dat de coureur uit Staphorst het hele jaar bijzonder fanatiek bezig is geweest in de sportschool. “Ik heb hard gewerkt aan mijn conditie en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Meteen na de start kon ik het tempo opvoeren en dat tot het einde volhouden. Dat gaf net dat beetje extra. Ik ben een van de oudste deelnemers in de Gamma-Yamaha R125 Cup en dan moet je het goede voorbeeld geven”, zegt Slager met een grote smile op zijn gezicht.

 

Met veel plezier kijkt Slager terug op het afgelopen jaar: “Vooral de onderlinge sfeer en de gevechten om de ereplaatsen waren echt schitterend. Dat zal ik echt wel gaan missen. We waren een grote vriendenclub. Maar het belangrijkste is wel dat je in deze klasse heel veel kunt leren en ervaring opdoen waar je in de toekomst veel plezier van kunt hebben. Het zijn echt twee superjaren geweest en ik wil Yamaha Nederland hartelijk danken voor hun steun.”

 

Na het behalen van de titel wil Slager graag een volgende stap in zijn motorsportcarrière gaan maken. Maar over wat hij in 2014 gaat doen verkeert hij nog in grote onzekerheid. “Het liefst zou ik de overstap willen maken naar het ONK Supersport. En dan liefst op een Yamaha R6. Deze motorfiets heeft in het WK Supersport wel bewezen een echte winnaar te zijn. Dat is mijn grote droom, maar ik heb momenteel nog geen team.”

 

Ook Jorel Boerboom kan terugkijken op een mooie afsluiter. De 16-jarige coureur uit ’s-Gravenzande moest weliswaar genoegen nemen met de tweede plaats. Maar daar kon hij goed mee leven. “Ik heb vandaag alles gegeven en twee geweldige races gereden. We zijn beiden tot het uiterste gegaan en hebben het nodige kuipcontact gehad. Het ging er hard maar wel sportief aan toe. Tegen het einde had ik totaal geen kracht mee in mijn armen. Dat wordt veroorzaakt door een beknelde zenuw in mijn nek. Dat heb ik opgelopen bij een val eerder dit seizoen. Daardoor heb ik weinig gevoel in mijn onderarmen.”

 

Met zijn derde plaats stelde Dave van Kats zijn derde plaats in het eindklassement veilig. Samen met zijn vader, een oud-racer, gaat de 16-jarige coureur uit Cabauw deelnemen aan de vieruurs race van Croix als afsluiter van dit seizoen.

 

Beste nieuwkomer in de Gamma-Yamaha R125 Cup werd Bart van der Helm. Met een overwinning op het circuit van Berghem bewees de coureur uit Rijswijk uit het goede racehout te zijn gesneden. “Het is een geweldig mooie opstapklasse waar ik heel veel heb geleerd. Ik ben KNMV-coach Joey Litjens heel veel dank verschuldigd. Hij heeft mij heel veel tips gegeven over het rijden en de bochtentechniek. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en wil ik met de top mee rijden.” Dieptepunt voor Van der Helm was zijn val tijdens de GAMMA Racing Day die op het TT Circuit Assen werd verreden. “Ik lag op de tweede plaats en ging door mijn eigen schuld onderuit. Weg podium en dat is echt balen. Dat doet nog steeds pijn.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.