vrijdag 29 maart 2024

Nieuwe generatie Z1000 aanstaande

Dus toch! Op 5 november zal Kawasaki tijdens de EICMA in Milaan een nieuwe Z1000 introduceren. De nieuwe 1000 heeft volgens het persbericht de Sugomi-filosofie van Kawasaki. Het Japanse woord Sugomi beschrijft de intense energie die vrijkomt van een groots persoon of object. Deze energie wordt bewust of onbewust vervolgens gevoeld door een toeschouwer. Het maakt ons op z’n minst nieuwsgierig…

Keishi Fukumoto, hoofd van de designafdeling van Kawasaki: “We waren zeer trots dat ons werd gevraagd om bij dit ontwerp met een blanco papier te beginnen. Zo konden wij een Supernaked ontwerpen waarmee we de passie en de emotie van een rijder konden aanspreken. Vanuit stylingperspectief is gekeken naar het beeld van een hurkend roofdier dat klaarstaat om toe te slaan. Dit wordt verbonden met verfijnde technische features en bijbehorende topprestaties. De Z1000 weet hiermee de leidende positie in het Supernaked-segment vast te houden.”

Wederom, wij zijn benieuwd! Wij denken dat de Z1000 het blok van de ZX-10R krijgt en met zo’n 180 pk op de markt komt. Over ruim een maand, 5 november om 10.30 uur, weten we meer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen