maandag 11 december 2023

Moto2: manager Jarno Janssen als grootste fan

Op MOTORbeurs Utrecht vond in aanwezigheid van honderden racefans de presentatie van het enige Nederlandse GP-wegraceteam plaats. Tot misschien wel de grootste fan van de twee coureurs van het Moto2-team, Barry Baltus (l) en Zonta van den Goorbergh, ontpopte zich manager Jarno Janssen. Want ook hij wilde maar al te graag een door zijn pupillen getekende poster hebben. Maar dat niet alleen. Janssen toonde zich gelukkig en vooral trots met datgene wat hij voor 2023 heeft weten te realiseren. Terecht! Want niet alleen nagenoeg alle leden zijn het team trouw gebleven, ook is er weer voldoende budget vergaard om aan maar liefst 21 GP’s deel te gaan nemen.

MXGP 2023 voorbeschouwing: Nederlandse azen

De grootste wijziging voor dit seizoen betreft de naam van het team van eigenaar Roelof Waninge, niet alleen gepensioneerde ondernemer, maar bovenal gepassioneerde raceliefhebber. Vanaf nu heet het team namelijk niet langer RW Racing GP, maar Fieten Olie Racing GP. Dit omdat Richard Fieten met zijn snel expanderende oliebedrijf, dat al sinds 2017 sponsor van het team is, de samenwerking wilde uitbreiden. Net als Waninge is ook Fieten een succesvolle Drentse ondernemer, die vanuit zijn hoofdkwartier in Hollandscheveld op dit moment onder andere 57 tankstations in heel Nederland exploiteert.

Barry Baltus begint al weer aan zijn derde seizoen in het team. Zonta van den Goorbergh, die verleden jaar in de GP’s debuteerde aan zijn tweede. Van de 18-jarige Belg en zijn één jaar jongere Nederlandse teamgenoot wordt verwacht dat ze op hun nieuwe Kalex-machines geregeld in de punten gaan rijden. Mocht dat lukken, dan wordt Jarno Janssen zeker een nog grotere fan van ze!

Foto: Henk Keulemans

Moto2-team, Barry Baltus (l) en Zonta van den Goorbergh, ontpopte zich manager Jarno Janssen
Moto2-team Fieten Olie Racing GP, Barry Baltus (l) en Zonta van den Goorbergh, met manager Jarno Janssen.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen