MOTO2: Raul Fernandez loopt in

Dat je tijdens de kwalificatie beter niet ten val kan komen, ondervonden Remy Gardner en Marco Bezzecchi tijdens hun tweede optreden op de Red Bull Ring. Daardoor mochten de twee Moto2-toppers dit keer pas als vijfde en zestiende aan de elfde confrontatie van dit seizoen beginnen. Vervolgens had vooral Gardner de pech dat hij dit keer ook nog eens een matige start had en in de eerste bocht nog een aantal plaatsen verloor. Zo konden de WK-koploper en de winnaar van een week ervoor gezamenlijk aan een inhaalrace beginnen. Die bracht hen uiteindelijk naar een respectievelijk vijfde en tiende ...
Dat je tijdens de kwalificatie beter niet ten val kan komen, ondervonden Remy Gardner en Marco Bezzecchi tijdens hun tweede optreden op de Red Bull Ring. Daardoor mochten de twee Moto2-toppers dit keer pas als vijfde en zestiende aan de elfde confrontatie van dit seizoen beginnen. Vervolgens had vooral Gardner de pech dat hij dit keer ook nog eens een matige start had en in de eerste bocht nog een aantal plaatsen verloor. Zo konden de WK-koploper en de winnaar van een week ervoor gezamenlijk aan een inhaalrace beginnen. Die bracht hen uiteindelijk naar een respectievelijk vijfde en tiende plaats. Aan de kop van het veld was het Raul Fernandez, die de dienst uitmaakte. De jonge Spaanse rookie kwam nog wel even onder druk te staan van Ai Ogura, maar slaagde er in om zijn vierde zege van dit seizoen te boeken. Als tweede scoorde een andere rookie, Ogura, zijn tot nu beste Moto2-resultaat. Augusto Fernandez werd voor de derde achtereenvolgende maal derde. Door dit resultaat liep Raul Fernandez (geen familie) zestien punten in op Remy Gardner. Het verschil tussen de beide Red Bull KTM Ajo-coureurs bedraagt nu nog maar negentien punten. Bo Bendsneyder kon andermaal geen rol van betekenis spelen. De enige Nederlandse GP-coureur begon als 26e aan de race en sloot hem af als zeventiende op ruim 38 seconden van de winnaar. NTS RW Racing-rijder Barry Baltus kwam opnieuw ten val. Zijn teamgenoot Hafizh Syahrin finishte vlak achter Bendsneyder als achttiende. UITSLAG MOTO2 OOSTENRIJK 1. Raul Fernandez (E), Kalex2. Ai Ogura (J), Kalex3. Augusto Fernandez (E), Kalex4. Sam Lowes (GB), Kalex5. Somkiat Chantra (THA), Kalex17. Bo Bendsneyder (NL), Kalex. WK-stand (na 11 races): 1. Gardner (AUS), Kalex, 206 punten2. Raul Fernandez (E), 1873. Marco Bezzecchi (I), Kalex, 1594. Sam Lowes, 1145. Aron Canet (E), Boscoscuro, 8314. Bendsneyder, 39

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?