donderdag 28 maart 2024

MOTO3: Revanche voor Garcia en Öncü

Deniz Öncü wist tijdens de eerste van twee races op de Red Bull Ring de poleposition te pakken. Maar de Turkse coureur had de pech dat hij daarvan in de race niet mocht vertrekken. Zijn team was te laat klaar met het wisselen van wielen! Sergio Garcia had de pech, dat hij in zijn gevecht om de overwinning met Pedro Acosta in de laatste ronde onderuit schoof. Maar bij hun tweede optreden op Oostenrijkse bodem behaalden beide coureurs hun revanche.

Dat gebeurde weer eens in een bloedstollend verlopen Moto3-race. Na een serie spannende duels boekte Garcia zijn derde zege in dit seizoen. Op slechts 0,027 seconde van de GasGas-coureur werd Öncü tweede en zo scoorde de kleine KTM-rijder zijn tot nu toe beste GP-resultaat. Als derde behaalde Dennis Foggia zijn vijfde podium plaats in 2021. Opvallend is dat de Italiaanse Honda-rijder in de andere zes races helemaal geen punten scoorde. Door dit keer als vierde over de finish te komen, leverde klassementsleider Pedro Acosta twaalf punten in op Garcia. Toch heeft de KTM-coureur nog altijd 41 punten voorsprong op zijn grootste concurrent in de titelstrijd.