MOTO3: Revanche voor Garcia en Öncü

Deniz Öncü wist tijdens de eerste van twee races op de Red Bull Ring de poleposition te pakken. Maar de Turkse coureur had de pech dat hij daarvan in de race niet mocht vertrekken. Zijn team was te laat klaar met het wisselen van wielen! Sergio Garcia had de pech, dat hij in zijn gevecht om de overwinning met Pedro Acosta in de laatste ronde onderuit schoof. Maar bij hun tweede optreden op Oostenrijkse bodem behaalden beide coureurs hun revanche. Dat gebeurde weer eens in een bloedstollend verlopen Moto3-race. Na een serie spannende duels boekte Garcia zijn derde zege ...
Deniz Öncü wist tijdens de eerste van twee races op de Red Bull Ring de poleposition te pakken. Maar de Turkse coureur had de pech dat hij daarvan in de race niet mocht vertrekken. Zijn team was te laat klaar met het wisselen van wielen! Sergio Garcia had de pech, dat hij in zijn gevecht om de overwinning met Pedro Acosta in de laatste ronde onderuit schoof. Maar bij hun tweede optreden op Oostenrijkse bodem behaalden beide coureurs hun revanche. Dat gebeurde weer eens in een bloedstollend verlopen Moto3-race. Na een serie spannende duels boekte Garcia zijn derde zege in dit seizoen. Op slechts 0,027 seconde van de GasGas-coureur werd Öncü tweede en zo scoorde de kleine KTM-rijder zijn tot nu toe beste GP-resultaat. Als derde behaalde Dennis Foggia zijn vijfde podium plaats in 2021. Opvallend is dat de Italiaanse Honda-rijder in de andere zes races helemaal geen punten scoorde. Door dit keer als vierde over de finish te komen, leverde klassementsleider Pedro Acosta twaalf punten in op Garcia. Toch heeft de KTM-coureur nog altijd 41 punten voorsprong op zijn grootste concurrent in de titelstrijd. UITSLAG MOTO3 OOSTENRIJK 1. Sergio Garcia (E), GasGas2. Deniz Öncü (TR), KTM3. Dennis Foggia (I), Honda4. Pedro Acosta (E)5. Romano Fenati (I), Husqvarna. WK-stand (na 11 races): 1. Acosta, 194 punten2. Garcia, 1553. Fenati, 1074. Dennis Foggia (I), 1025. Masia, 95.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?